„A iubi” tapiteriile si textilele

Daca v-ati dorit vreodata sa aveti o locuinta deosebita – accesorizati-o cu textile. Acestea vor crea o stare de spirit unica si va vor ajuta sa rezolvati cu usurinta sarcina de decorarea ambiantei.

Textilul si confortul.

Casa, in care lipseste textilul capata un aspect incomplet. Putini sunt care constientizeaza faptul ca tesaturile pot fi un element important al spatiului unei locuinte si al confortului pe care il creaza.  Insa, cu ajutorul acestor elemente alese cu grija putem  intruchipa orice atmosfera – de la o ambianta simpla relaxanta pana la stilul Provence bogat decorat.

Neglijenta alegerii de tesaturi cu siguranta va provoca o incoerenta in design – lipsa unitatii stilistice dar si al importantului sentiment de confort.

Varietatea tesaturilor ca decor.

In pofida aspectului sau de usurinta si poate chiar aparentei nesemnificative, textilul va ramane cel mai puternic instrument in modificarea amenajarii de interior. Deoarece tesaturile sunt mult mai multe intr-o incapere decat pare la prima vedere.

Cele mai evidente sunt, desigur, draperiile si cuverturile, dar nu putem sa nu trecem in lista si tapiteria cu care se capitoneaza mobilierul; pernele, lenjeria de pat. Chiar si fetele de masa si servetelele crosetate ( cele lucrare de bunicile noastre) fac parte din tesaturi decorative.

Concepand designul, este important nu doar sa gasim textile frumoase, dar sa ne asiguram ca acestea se combina cu celelalte elemente ale interiorului. In plus, textilul trebuie sa indeplineasca si anumite functii estetice: de a ascunde defectele si de a evidentia beneficiile. Principalul sau avantaj –  capacitatea de pune un accent de culoare. Interorul imediat prinde viata si lumina. Tesaturile pot reda mai multa textura – moale sau mai aspra, astfel se va sublinia caracterul amenajarii. Dar, in orice decor, avem nu doar o combinatie de culori, dar si de modele. Astazi, sunt foarte populare motivele florale, utilizate pe scara larga in designul de interior, care infatiseaza  individualitatea si sensibilitatea.

In concluzie, pot spune ca textilul decorativ ofera oportunitati deosebite. Este un element bogat, divers si frumos in orice interior! Si va ramane mereu o parte integranta a designului de interior.

Un textil poate da mai mult textura – moale sau tare, astfel sublinia caracterul de interior. Dar, în orice decor sunt nu numai o combinație de culori, dar, de asemenea, desene. Mai ales populare astăzi motive florale. Imprimeuri florale sunt utilizate pe scară largă în interior, a adăugat el senzualitate și sensibilitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *