Cum putem integra sfeșnicile în decorul casei

Nu vedem atât de des decor creat cu ajutorul sfeșnicilor. Și asta nu pentru că nu s-ar potrivi stilului de amenajare sau decorului, ci mai degraba pentru că oamenii pur și simplu nu-și dau seama de potențialul acestor elemente, care pot deveni obiecte de accent.  De aceea astăzi am venit în întâmpinarea voastră cu câteva idei cum ați putea integra sfeșnicile în decorul casei.

De exemplu, mulți s-au obișnuit cu imaginea în care sfeșnicile sunt doar niște suporți pentru lumânări. Dar v-ați gândit vreodată că le puteți folosi și ca suport pentru flori sau alte elemente de decor? O astfel de compoziție va completa perfect decorul pentru o cină romantică sau chiar un aranjament decorativ poziționat pe o consolă sau bufet.

La fel, sfeșnicile vor arăta interesant dacă se vor asorta cu vesela sau accesoriile de pe masă. Iar dacă rolul lor este strict decorativ, atunci încercați sa găsiți sfeșnice cu forme mai atipice sau cu design original. Și chiar dacă stilul amenajării este foarte modern, astăzi, cu siguranță puteți găsi sfeșnice cu forme organice create de designeri renumiți.

Acești artiști au transformat viziunea clasică al acestui element – din sfeșnice clasice de argint sau alamă le-au înlocuit cu un obiect de design din materiale naturale, precum lemnul sau piatra, dar și materiale moderne: compozit, sticlă sau inox.

Iar mai jos să vă dăm câteva exemple de sfeșnice concepute de marii designeri, cum ar fi Tom Dixon; Lukas Peet pentru Umbra, Shift; Michael Aram sau Philippe Starck pentru Kartell.

Sursă poze: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *