Culoarea anului 2016 – Rose Quartz (Pantone 13-1520) și Serenity (Pantone 15-3919)

Anul 2016 ne aduce o gamă cromatică foarte blândă și liniștită. Rose Quartz și Serenity sunt cele două tonuri care vor caracteriza anul 2016.

Conform Pantone, Rose Quartz-ul este o culoare convingătoare și calmă; o nuanță de compasiune, care te îndeamnă să meditezi asupra vieții. În schimb, culoarea Serenity este una aerisită, o nuanță care caracterizează cerul, transmite liniște și pace, chiar în cele mai agitate momente.

Institutul Pantone recomandă să combinați Rose Quartz-ul cu nuanțe pastelate de piersică, levînțică sau lila. De aceea puteți îmbina cu încredere această culoare cu Peach Echo, Lilac Gray sau Serenity, numită de asemenea culoarea anului.

În mod tradițional, nuanțele de roz se asociază cu camerele de fete sau ceva foarte feminin, romantic. Vă asigurăm că aceste tonuri pot fi regăsite și în living, dormitor sau chiar bucătărie. Este foarte important atunci când folosiți aceste culori în designul interior să le combinați și să le proporționați corect, folosind o culoare de bază și câteva accente adiționale. Culoarea roz face parte din gama cromatică caldă, în consecință crează o ambianță primitoare, iar tonurile de roz deschis măresc vizual încăperea.

În schimb, culoarea Serenity, este asociată cu stilul mediteranean. Deși este o culoare rece, are un efect de relaxare și transmite un sentiment de calm și bine. Aceasta se potrivește de minute în camere însorite în care vă puteți relaxa sau medita. Culoarea bleo o puteți combina cu alte tonuri pastelate de lila sau griuri deschise.

Nu uita să afli care sunt tendințele de culori pentru anul 2018

Sursă poze: Pinterest & Pantone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *