Tot ce trebuie sa stii despre amenajarea biroului: 88 imagini, idei si sfaturi pentru cresterea productivitatii

Lucrezi de acasă? Conceptul de WFH a devenit cunoscut de către toată lumea în ultimul an datorită pandemiei care pare că nu mai vrea să dispară de pe planetă. Indiferent dacă ai mai lucrat de acasă până acum sau nu, biroul de acasă este o necesitate, nu un lux. 

Vrei un birou care să te umple de energie? Vrei un birou care să te ajute să fii mai productiv? Cât de necesar este birou de acasă pentru job? Foarte necesar în contextul unui job la distanță pe perioadă nedeterminată. Este timpul să afli mai multe despre amenajare birou acasa, să înveți despre design, stil și cromatică, dar și să vezi imagini care să îți servească drept inspirație. 


Amenajarea biroului in functie de tipul acestuia

În ceea ce privește o amenajare birou serviciu în spațiul de acasă, oricine are nevoie de noi idei pentru o amenajare birou cât mai utilă și mai reușită. Vei avea nevoie de idei în legătură cu stilul, designul și cromatica biroului de acasă. Dacă biroul este amenajat cum trebuie, vei fi inspirat și productiv, mai mult ca niciodată. 


Amenajarea biroului de acasa 

De cele mai multe ori în ceea ce privește o amenajare birou acasă, modul în care arată biroul tău este o reflecție a personalității posesorului său. De aceea, ar fi recomandat să îți folosești creativitatea pentru a crea un mediu de lucru cât mai plăcut pentru acele ore în care ai nevoie să fii cât mai productiv. 

Este bine să îți lași imaginația cât mai liberă deoarece atmosfera de acasă ar trebui să îți mărească productivitatea astfel rezolvând mai multe sarcini și oferind clienților tăi o calitate mai ridicată ca oricând. 


Amenajarea biroului/birourilor intr-o companie

Dacă vrei să te apuci de amenajare birou firma, ar trebui să știi că pentru a avea o productivitate mai mare ai nevoie de un birou cât mai bine organizat. În funcție de domeniul tău de activitate, dar și de propriile preferințe te vei orienta către piese de decor cât mai puține. Este esențial să pui accent pe utilitatea obiectelor, nu pe aspectul lor. În plus, nu vrei să îți aglomerezi biroul cu obiecte inutile care te vor incomoda. Ai mai multe imagini de inspirație mai jos.


Cum amenajezi biroul in functie de dimensiunea acestuia 

Dacă în casă nu ai loc pentru piesele principale de mobilier, o idee bună ar fi să renunți la un birou cu sertare și etajere, mai ales dacă ai în plan un scaun ergonomic cu șezut și un spătar ajustabile. Poți fi ușor tentată să lucrezi din altă parte a casei, cum ar fi masa din bucătărie sau pe canapeaua din living. Totuși știi și tu mai bine că acest lucru aduce dureri de spate, dezordine și disconfort. Tot răul spre bine: poți să îți amenajezi un birou practic și estetic în orice spațiu indiferent de dimensiune și formă. 


Sfaturi si idei pentru amenajarea unui birou mic 

Dacă ai la dispoziție un spațiu de mici dimensiuni, un birou mic ar fi ideal pentru a nu ocupa mult timp. În cazul în care ai un colț nemobilat, o debara pe care nu o folosești sau chiar un raft gol din dulap, îl poți transforma rapid într-un birou de mici dimensiuni. 

Vei avea nevoie de puțină imaginație pentru o amenajare birou mic într-un spațiu restrâns, dar nu este imposibil. Dacă nu știai, un birou în debara este ales de multe persoane care locuiesc într-un apartament de mici dimensiuni.  

Pentru a folosi eficient spațiul, iată câteva sfaturi: 

  • alege un birou simplu cu picioare subțiri și spațiu liber dedesubt pentru a ascunde scaunul atunci când nu îl folosești. Ia o postură corectă când stai pe scaun. 
  • folosește etajera din debara drept birou dacă o găsești la o distanță de aproximativ 70-80 cm față de podea. 
  • când alegi culorile din acea zona a biroului este bine să mizezi pe alb pentru a mări vizual spațiul. 
  • folosește o lampă LED deoarece este mai eficientă, mai economică și mult mai durabilă decât alte opțiuni. 

Sfaturi si idei pentru amenajarea unui birou mare 

Ești norocos dacă ai la dispoziție un spațiu de mari dimensiuni pentru a-ți amenaja biroul. Va trebui să ai grijă la imaginea de ansamblu pe care o vei crea cu ajutorul elementelor folosite.

Este bine totuși să nu aglomerezi spațiul cu obiecte inutile. Așadar cel mai bine ar fi să nu folosești prea multe obiecte decorative al căror rol să fie doar unul estetic. Ai mai jos câteva idei de amenajare birou directorial. 


Cum amenajezi un birou dublu sau multiplu 

Dacă ai de amenajat un birou dublu lucrurile se complică. Este bine să ai un birou dublu dacă ai un partener care lucrează tot de acasă.

Cel mai dificil este să îți aranjezi biroul pentru a economisi spațiul și a lucra cât mai eficient.

Uite câteva sfaturi utile:

  • Unele cupluri lucrează împreună de acasă și au de lucru cu o mulțime de teancuri de documente, dosare, agende. Cel mai util ar fi să ai două birouri identice, pe colț, plasate în fața unui perete. 
  • Dacă specificul muncii este lucratul pe calculator, un panou îngust din lemn sprijinit pe comode sau pe picioare de masă poate deveni rapid un birou. Astfel vei economisi mai mult spațiu și decorul devine unul unitar. 
  • Dacă unul dintre parteneri are nevoie doar ocazional de birou, poți să așezi două scaune în fața unui birou pe colț care are laturi asimetrice. Este bine să optezi pentru două scaune de birou ergonomice fără brațe care să aibă o lățime sub 50 cm pentru a fi ajustate pe înălțime. 

Amenajarea spatiului de birouri open space 

Birourile open space sunt o opțiune ideală pentru firmele care dispun de spații mici și care au nevoie să plaseze mai multe birouri în acel spațiu. Modul în care sunt amenajate birourile contează foarte mult pentru angajați. Amenajarea spațiilor de birouri sunt în general o provocare pentru toate firmele, indiferent de industria în care activează. Atmosfera și facilitățile pe care le vei oferi angajaților tăi ar trebui să fie o reflecție directă a culturii organizaționale a firmei.  

Spațiul de lucru ar trebui să fie mai mult decât un birou cu un laptop. Acest spațiu ar trebui să ofere energia și inspirația de care angajații au nevoie în fiecare zi pentru a se concentra mai bine. Un birou are nevoie de o amenajare centrată pe detalii pentru o mai eficientă coeziune a echipei, dar și pentru o stare de spirit mai bună. 


Amenajarea biroului in functie de localizarea acestuia in casa

Biroul nu are nevoie neapărat de o cameră separată. De cele mai multe ori, biroul are un mic spațiu într-un apartament, într-o cameră sau într-un open space. 

Idei pentru amenajarea biroului in living 

Dacă nu știai, poți amenaja un birou în living. Poți pune aici biroul și nu te gândi că vei strica decorul camerei de zi.

De fapt, nici nu trebuie să fii atent la detalii cum ar fi să fie aceeași culoare cu biblioteca sau alte piese de mobilier. Singurul lucru de care ai nevoie este să ții cont de stilul de amenajare. 


Idei pentru amenajarea biroului in dormitor 

Dacă vrei să îți amenajezi un birou în dormitor cel mai indicat ar fi să îl pui departe de pat pentru a fi cât mai productiv.

Dacă vei separa biroul de restul dormitorului cu ajutorul unui paravan ar fi ideal. 


Idei pentru amenajarea biroului pe balcon 

Biroul pe balcon este cel mai potrivit pentru spațiile restrânse. Dacă ai ales să extinzi sufrageria, dormitorul sau bucătăria, poți să amplasezi un mic birou în acel spațiu pe care l-ai câștigat.

Acest tip de birou nu poate fi folosit pentru o perioadă lungă de timp dacă nu poți amenaja un birou cu suprafață generoasă și un scaun confortabil. O amenajare birou in balcon te va scuti de spațiu. 


Idei pentru amenajarea biroului in bucatarie 

Dacă pui biroul în bucătărie ar fi bine să ai la dispoziție cel puțin un metru pătrat pentru a avea o suprafață de lucru și un scaun.

Poți alipi zonei de dining un birou dublu dacă ai la dispozție cel puțin 2 metri pătrați liberi. 


Idei pentru amenajarea biroului in camera copilului 

Biroul din camera copilului ar trebui să fie unul care să îmbie la făcutul temelor, lectură și studiu.

Deci ar fi bine să fie departe de zona de joacă sau de pat. 


Idei pentru amenajarea biroului pe hol 

Dacă vrei să amenajezi biroul pe hol ai grijă ca scaunul să nu încurce traficul.

În rest, încearcă să economisești cât mai mult spațiu și să eviți decorațiunile inutile. 


Cum amenajezi un birou pe colt 

Dacă nu ai suficient spațiu în locuința ta, amenajarea biroului pe colț este o idee bună. Orice colț al camerei are potențial și totuși puține persoane le folosesc la maximum. Poți amenaja un birou pe colț chiar dacă este mai îngust decât unul clasic.

Câteva sfaturi utile:

  • instalează într-un colț un birou care să aibă două laturi. Dacă îți plac proiectele DIY, poți realiza tu un birou pe colț cu ajutorul a două panouri din PAL, lemn sau MDF pe care le vei sprijini pe dulapuri de aproximativ 70 cm înălțime. 
  • Datorită faptului ca unghiul format din laturile biroului definesc o suprafață suficient de mare, o recomandare ar fi să profiți de acest lucru și să îți cumperi un scaun de birou ergonomic, cu role și ajustabil. 

Amenajarea biroului la fereastra

Amenajarea unui birou la fereastră este o imagine foarte frumoasă pe care și-o doresc multe persoane care lucrează de acasă. Este pe cât de frumos, pe atât de relaxant să privești un peisaj încântător atunci când ai de lucru mai mult decât te așteptai.

Lumina care îți inundă biroul pe fereastră te va ajuta să fii cât mai productiv și bine dispus. Dacă nu știai atunci când ești privat de razele solare, îți scade energia și începi să te simți deprimat. O amenajare birou la geam este ideală pentru a te încărca de energie. 

Dacă faptul că îți poți amenaja un birou la fereastră aduce cu sine un spațiu puțin îngust, poți să sprijini un panou de lemn cu corpurile de mobilier amplasate de-o parte și de alta a ferestrei pentru a-ți crea o suprafață de lucru cât mai eficientă. 


Idei de stiluri de amenajare a biroului 

Pentru armonie și echilibru, alege un singur stil de amenajare în întreaga casă și tine cont de acesta și la amenajarea biroului. 


Amenajarea unui birou modern 

Biroul modern pune accent pe simplitate, dar și pe eleganță. Designul se bazează pe utilitatea fiecărui obiect, culorile preferate sunt de fapt non-culorile: alb, negru, dar și pe folosirea tonurilor cenușii. 


Idei pentru amenajarea unui birou in stil minimalist 

Un birou minimalist are la bază doar obiectele de strictă necesitate, fără decorațiuni inutile. 


Amenajarea unui biroului in stil contemporan 

Un birou în stil contemporan este cel mai potrivit freelancerilor și antreprenorilor care au o zonă de confort pentru a se dedica afacerii lor. Aici detaliile fac diferența. 


Stilul industrial in amenajarea biroului 

Stilul industrial are la bază folosirea metalului și a lemnului în amenajare. De asemenea, iluminarea se va face cu ajutorul unor corpuri de iluminat minimaliste și simple. 


Cum amenajezi un birou in stil vintage 

Birourile vintage au ca element definitoriu dragostea pentru lucrurile vechi și din lemn masiv. Vintage înseamnă moda anilor ‘70 și ‘90 și reînvierea obiectelor de mobilier de odinioară. 


Sfaturi si reguli pentru amenajarea unui birou feng shui 

Feng Shui este esența minimalismului, a echilibrului și a esențialismului. Așadar pune pe birou doar ce îți trebuie cu adevărat, aruncă lucrurile inutile și folosește plantele verzi pentru a te inspira. O amenajare birou feng shui este facilă dacă știi exact de ce ai nevoie și ce este în plus. 


Idei de amenajare a biroului in functie de domeniul de activitate

Poți amenaja biroul în funcție de domeniul de activitate pentru a deveni mai productiv, mai eficient și mai inspirat. Uite mai jos câteva sfaturi. 


Sfaturi utile pentru amenajarea unui birou din domeniul IT 

Dacă ai un job în IT probabil te vor inspira imagini cu vacanțe, globul pământesc sau vei vrea să investești într-o tastatură iluminată sau un mouse mai performant. 


Amenajarea unui birou din domeniul Marketing/Publicitate 

Un birou în domeniul creativ are nevoie de un spațiu creativ. Poți să folosești plante de ghiveci, o iluminare cât mai plăcută, obiecte antistres, etc. 


Idei pentru amenajarea biroului de avocat/notar 

Printr-o amenajare birou avocat sau notar se dorește crearea unui spațiu ordonat și organizat în care documentele și laptopul au locul lor prestabilit. 


Idei de amenajare birou contabil 

Un contabil are de lucru mereu cu documente și hârtii, de aceea, biroul cu sertare și bibliorafturi este ideal. Ordinea domnește și aici! 


Idei pentru amenajarea biroului unui manager 

Un manager este de regulă o persoană ambițioasă, organizată și care are o gândire creativă.

Un birou al unui manager nu va include obiectele cu caracter personal cum ar fi fotografii, reviste, magneți, etc. Lângă birou va fi plasată o mică masă de conferință cu o formă ovală sau rotundă. 


Idei pentru amenajarea biroului unui medic psiholog/terapeut 

Medicul psiholog are nevoie de un spațiu organizat, lipsit de obiecte inutile, dar cu obiecte care să inspire latura umană a persoanei în cauză. 


Cum isi poate amenaja biroul un profesor – idei si sfaturi

Un profesor are nevoie de un birou organizat, dar care să inspire iubirea de cultură, cărți și educație în general. 


Sfturi de amenajare a biroului pentru cresterea productivitatii

Creșterea productivității poate fi obținută printr-o amenajare eficientă a biroului. 


Iluminatul corect in birou  

La birou ai nevoie de o iluminare de deasupra, dar și dintr-o parte. O lampă este necesară. Poți folosi și spoturi pe perete. Cele mai potrivite corpuri de iluminat în cazul biroului sunt chiar lămpile de birou.

Totuși pentru a economisi spațiu poți pune un lampadar pe birou, lângă acesta sau chiar în spatele său pentru a primi lumina în zona potrivită. 


Alegerea culorilor pentru birou 

Cele mai potrivite culori pentru birou sunt culorile neutre.

Pentru a se potrivi cu designul casei sau cel al încăperii, este bine să alegi nuanțele de lemn natural, fie el și nefinisat.

De asemenea, culorile alb și negru sunt ideale. Culorile albastru și verde îmbie la productivitate și creativitate. 


Alegerea scaunului de birou si a biroului 

Scaunul de birou ar fi bine să fie cât mai confortabil și să se potrivească perfect în întreaga amenajare de birou.

Biroul se va alege în funcție de stil, spațiul disponibil și gusturile personale. 


Alegerea accesoriilor pentru birou 

Pe birou poți amplasa fotografii, plante, ceasuri, un glob pământesc, cărți, rafturi, bibliorafturi. Poți alege să amenajezi un perete de tablouri în fața biroului pentru a nu te plictisi niciodată. Tablourile te vor ajuta să spargi monotonia. Dacă vei pune tablourile în partea de sus a peretelui poți crea senzația de înălțime. 

Plantele sunt o sursă nesfârșită de prospețime și inspirație, iar verdele frunzelor ajută ochii să se odihnească. În sezonul cald poți ține mereu o vază cu flori colorate pe birou pentru a-ți da o stare de bine. Fii atentă la cantitatea de lumină de care au nevoie plantele pentru a supraviețui și câtă lumină primesc stând pe birou. 


Sfaturi practice pentru organizarea biroului 

Tot ce nu folosești în mod curent, poate fi pus în sertare departe de ochii privitorului. Documentele pot sta organizate în sertare, pe rafturi sau în bibliorafturi. Ai mai jos câteva idei amenajare birou din care te poți inspira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *