stilul steampunk

Stilul Steampunk

Stilul steampunk a luat nastere de la sfârșitul anilor `80 al sec XX-lea  si a castigat popularitatea sa  printr-o compilatie de diferite genuri de literatura, cum ar fi science fiction, fantasy, istoria alternativa  si multe altele.

Initial steampunk a fost un gen de literatura, dar treptat si-a extins influenta in mult mai multe domenii. Acum, exista caracteristici distincte ale culturii Steampunk, de la moda la design interior. Cu toate acestea, toate au un ascendent comun, o pasiune pentru designul din epoca victoriana.

Schema de culori si materialele folosite

Cuprul, bronzul, metalul, pielea si lemnul de culoare inchisa sunt de obicei utilizate pentru a crea design interior in stilul steampunk. Scaunele din piele si canapeaua se potrivesc cu piesele de mobilier victorian, in timp ce biblioteca sau un dulap metalic  adauga un aer estetic industrial al stilului steampunk.

Stilul Steampunk

Mobilierul steampunk

Pentru amenajarea unui spatiu in stil steampunk unii designeri se specializeaza in acest domeniu. Se foloseste mult metal ruginit, lemn refolosit, detalii de masini si utilaje, tevi si mecanisme de ceasuri care ajuta la asocierea obiectelor cu acest stil.

Accesorii, decoratiuni si detalii

Accesorizeaza interiorul in stilul steampunk cu harti vechi. Ele pot fi folosite ca picturi murale cu aspect de vechi si retro. Lampile si gadget-urile industriale pot intregi amenajarea interioara. Motivele steampunk includ, de asemenea, piese de masini si locomotive, roti zimtate si lanturi.

Nu conteaza de unde faceti rost de obiecte, le cumparati online, le gasiti in magazine sau le mesteriti personal, amintiti-va ca acest stil este deschis la curajul de a experimenta combinatia de materiale si finisaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *