Stilul Pop Art - un stil cu adevarat colorat!

Stilul Pop Art – un stil cu adevarat colorat!

Stilul Pop Art este un stil foarte jucaus si interesant care astazi si-a largit popularitatea in amenajarile de interior. Acest stil este inspirat din artele plastice din anii ’50.

Artistii stilului Pop Art reprezentau obiectele de consum casnic sau portretele personajelor (precum Marilyn Monroe) in picturi, ca niste faimoase opere de arta. Esenta acestei artei era caracteristica de ambiguitate: pe de o parte un obiect normal, dar pe de alta parte – acesta devine un obiect de arta.

Desi, initial Pop Art-ul a fost reprezentat doar in tablouri si sculpturi, astazi acest stil s-a extins destul de mult si in designul interior – pe tapet, textile, postere sau accesorii.

Stilul Pop Art - un stil cu adevarat colorat!

Regulile de utilizare a Pop Art-ului

  1. Finisarea peretilor si a pardoselei in culori deschise. Pop Art-ul se compina foarte bine cu nuante curate si neutre, astfel scoate in evidenta elementele stilului.

Acest stil este un splash de culori si emotii, care poate fi echilibrat doar cu un fundal neutru si deschis.

Cea mai simpla metoda este de a da cu lavabila alba toata casa, mai ales zona care va delimita elementul Pop Art colorat, indiferent de acesta: tablou, mobilier sau un perete cu tapet de accent. Puteti utiliza si alte culori neutre deschise de gri sau bej.

  1. Sculpturi viu colorate si voluminoase. Cand va ganditi la sculpturile reprezentative Pop Art-ului vizualizati statui cu animale stilizate si colorate.

Regula principala – creativitatea. Atunci cand ati decis ce element v-ar reprezenta (fie este un animal, obiect abstract etc) puteti crea acest obiect cu maiestii specializati sau sa-l gasiti in showroomuri de decoratiuni. Important este ca acest obiect sa fie unul de accent in amenajarea incapeii: voluminos, viu colorat sau lucios.

  1. Tablouri pline de culoare. Valoarea tablourilor in stilul Pop Art este destul de importanta, pentru ca a devenit un simbol al amenajarilor in acest stil. De regula, picturile sunt create prin printare sau se picteaza cu ulei direct pe panza.

O trasatura distinctiva a stilului Pop Art sunt culorile vii de neon.

Tema tablourilor: de la cea mai simpla – portretul cainelui pictat in culori aprinse, pana la portretele stilizate de politicieni sau stele din show-business.

Merita sa agatati cateva tablouri colorate pe fundalul peretilor albi, astfel ca sa creati impresia ca apartamenul/casa dvs este originara anilor `50 din New York.

Stilul Pop Art - un stil cu adevarat colorat!

  1. Pop Art ca peretele de accent. Poate fi creat prin agatarea unui tablou de dimensiuni foarte mari sau a unui fototapet. In acest mod sunteti liber sa faceti ceea ce v-ar placea, fara restrictii. Avantajul este ca puteti sa va testati si abilitatile de artist prin pictarea peretilor. Nu aveti nevoie de un talent aparte pentru a aduce la viata stilul Pop Art, va puteti rezuma doar la redesenarea unei picturi prin utilizarea sablonului.
  2. Textile colorate. Textilele in Pop Art au o importanta mare, deoarece datorita lor puteti aplica diverse idei creative. Daca doriti sa adaugati putina culoare in viata dvs, atunci este necesar sa cumparati draperii sau lenjerie de pat cu imprimeuri indraznete si culori puternice. Puteti arunca pe canapea cateva perne decorative cu portretul stilizat al lui Marilyn si in culori neon.

Astazi puteti gasi o selectie mare de textile care vor completa amenajarea locuintei. Insa, este recomandat sa alegeti cu grija tesaturile deoarece acestea isi pot pierde din intensitatea culorilor in urma spalatului. O tesatura de o calitate mai buna isi va pastra aspectul viu pe o perioada mai lunga.

  1. Mobilierul corespunzator. Este destul de greu sa definesti ce inseamna un mobilier Pop Art. Chiar daca forma poate fi una clasica reinterpretata, caracteristica stilului va ramane luminozitatea culorilor si supradimensionarea. Acestea pot fi scaune sau fotolii de designeri, vopsite in culori puternice sau tapitate cu imprimeuri neasteptate. Orice alegere ati face, un astfel de mobilier sigur va inveseli spatiul.

Pop Art-ul va ramane un stil nemuritor, deoarece din momentul aparitiei acestui stil, popularitatea creste continuu. Pop Art-ul sigur va inviora casa dvs si mereu va crea sentimentul de admiratie. Sa nu va fie teama de culoare si nu va limitati in ceea ce priveste emotiile dvs, aici totul este posibil! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *