Stilul Loft in designul interior – industrializarea!

Stilul Loft in designul interior – industrializarea!

Libertatea gandirii, libertatea ideologiei, libertatea in tot –  asa este exprimat interiorul unui apartament sau case in stil Loft. Loft – nu este doar un stil in design, dar in primul rand este un stil de viata, pe care il aleg foarte putini. Cu toate acestea, cei care vor fi interesati, vor incepe sa studieze in detaliu acest stil caracterizat printr-o atmosfera aerisita si cu o ambianta memorabila.

Stilul Loft se deosebeste de celelalte stiluri prin posibilitatea de a combina noul cu vechi, materiale brute si nefinisate cu materiale high-tech etc. Interiorul acestui stil contine atat pereti nefinisati de beton sau caramida aparenta, pardoseala din scanduri de lemn  in combinatie cu cele mai noi tehnologii sau mobilier tapitat din piele sau textile clasice.

 

Cui i se potriveste stilul Loft?

Chiar daca acest stil devine tot mai popular in fiecare an, nu toti apeleaza la el. Acest lucru se datoreaza unicitatii, extravagantei si chiar confuziei de a combina cu gust obiecte contradictorii intr-un singur interior. Cu toate acestea puteti deveni un fan al acestui stil, daca:

  • Faceti economii si nu aveti resurse necesare pentru un design mai costisitor. Stilul Loft permite folosirea celor mai ieftine finisaje sau chiar la renuntarea lor.
  • Sunteti o persoana creativa. Un perete crapat, prezenta tevilor, o piesa de mobilier moderna, toate acestea transpun in realitate toate ideile indraznete, chiar daca pare ca nu au nici o legatura intre ele.
  • Sunteti proprietarul unui apartament care reprezinta un open-space cu ferestre mari, tavan inalt, pozitionat chiar sub acoperis.
  • Reprezentantul generatiei tinere si moderne cu idei indraznete, gandire inovatoare si care doreste sa traiasca in deplin
  • Artistii plastici: pictori, sculptori, fotografii etc, care ar putea folosi spatiul atat pentru locuit, lucru si chiar expozitii si alte evenimente.

Stilul Loft in designul interior – industrializarea!

Particularitatile de amenajare in stilul Loft:

Este bine cunoscut faptul ca acest stil a provenit in America.  Initial stilul Loft a fost folosit la amenajarea mansardelor, fabricilor abandonatesi a depozitelor care au fost  convertite in spatii de locuit. In prezent stilul se potriveste atat la amenajarea unui apartament mic, dar si a unei case la tara.

Finisajele

Cu cat mai simplu cu atat mai bine. Tavanul ideal este vopsit in alb, astfel ofera incaperii o atmosfera aerisita. Peretii pot fi lasati nefinisati: din beton sau caramida aparenta; cel mult pot fi vopsiti in culori uni. In ceea ce priveste pardoseala, nici aici nu ar trebui sa apara probleme: parchet sau scanduri de lemn brut s-ar incadra perfect in ambianta; acestea pot fi vopsite in culorile peretelui sau date cu lac.

Layout-ul

Caracteristica principala acestui stil este un plan deschis (open-space). Ideal – o camera mare, prezenta usilor ar fi doar in dormitor si baie. Ferestre mari si tavan inalt pentru o luminozitate maxima.  Spatiului este compartimentat cu ajutorul mobilierului, culorilor si a luminii.

Mobilier

Nu exista anumite reguli legate in alegerea pieselor de mobilier. Acestea pot fi diferite ca stil, culoare sau finisaj. Spatiul trebuie sa fie foarte aerisit, de accea nu se exagereaza cu obiecte sau decoratiuni. Acestea se vor folosi in primul rand pentru compartimentarea spatiului.

Decor si accesorii

Stilul Loft este foarte diferit de celelalte stiluri prin lipsa regulilor de a decora incaperea. Pe langa picturi, vaze sau lampi poti intalni graffiti pe pereti, postere sau scaune atarnate de tavan. La ferestre de obicei se folosesc jaluzelele, draperiile nu se accepta.

In concluzie: stilul Loft poate fi definit ca “democratie in toate formele sale! “

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *