Stilul Fusion

Stilul Fusion in designul interior

Stilul Fusion este considerat un adevarat excentrism in designul de interior. Acesta combina, ceea ce la prima vedere poate parea total nepotrivit. Pana la urma, idea de a uni obiecte incompatibile la prima vedere  este destul de universala.

A aparut in anii ’80 din secolul  trecut, iar acum dupa mai mult de 30 de ani a devenit incredibil de popular.

Acest stil se mai numeste “miscarea opt” din cauza faptului ca renumitul designer de interior Antonio Buji a decis sa colaboreze cu colegii sai pentru a dezvolta un nou trend in designul de mobilier in stilul Fusion, care combina elemente din diferite stiluri. De exemplu, ei au compus o masa  dintr-o baza metalica cu un blat din lemn masiv acoperit cu sidef. Mai tarziu acest stil s-a raspandit in intregul concept de amenajare a spatiului.

Stilul Fusion

Mai jos gasiti cateva caracteristici ale stilului Fusion, care va vor ajuta sa intelegeti exact ceea ce se afla in spatele acestui cuvant extravagant.

  1. Gustul perfect

Asa cum stilul Fusion a provenit de la un designer cunoscut, considerat  un model in formarea unei compozitii universale intr-o amenajare, bazata pe emotii. Prin urmare, cheia succesului in folosirea stilului reprezinta exprimarea impecabila a designerului.

  1. Armonia

Acest cuvant se refera la toate componentele care alcatuiesc amenajarea – culoare, materiale, forma, textura, structura. Toate aceste aspecte trebuie sa creeze un tot unitar intr-o locuinta: obiectele de decor trebuie sa se potriveasca si sa transmita o emotie estetica.

  1. Simplitatea vizibilitatii

Sau mai bine zis “dezordinea organizata” – aici putem vorbi despre deschiderea catre experimente cu texturi, decor stilizat, mobilier cu forme neobisnuite, textile si tapiterii. Imbinarea acestora ar trebui sa exprime un pic de lux, de parca marele Gatsby ar locui intr-o astfel de incapere in zilele noastre.

  1. Explozie de culoare

In stilul Fusion eleganta inseamna folosirea culorilor aprinse si tari: verde, roz, turquoise, rosu, galben sau portocaliu. Dar sa nu uitam de armonia in combinarea acestor culori.

  1. Decor cu printuri animalice si vegetale

Asa cum stilul a aparut in Filipine,  acesta ar trebui sa reflecte caracteristicile sale.  Apropierea cu jungla i-a determinat pe  creatorii stilului sa utilizeze ca imprimeuri motive animalice si vegetale.

  1. Tesaturi bogate pentru finisaje

In interioarele Fusion textilele joaca un rol foarte important. Perne cu imprimeuri vegetale si covoare persane se potrivesc  perfect intr-o amenajare in acest stil.

  1. Sentimentul de limita

Desigur, aceasta caracteristica ar putea fi combinata cu sentimentului de bun gust sau preferinta, si totusi sensul este altul – sa nu ajungeti a exagera  cu numarul de obiecte folosite in amenajare. Desi piesele de mobilier si decorul poate fi stilat, un exces ar putea crea o imagine opusa rezultatului dorit. Intre eleganta si lipsa ei exista o trecere foarte fina , trebuie sa aveti grija la gasirea echilibrului.

  1. Orice poate fi combinat

Pe langa conceptul de unicitate in stilul Fusion apare notiunea clara ca la amenajarea locuintei in acest stil  totul este posibil. Culorile pastelate si culori puternice, lemnul si metalul de diferite culori si texturi, cele mai variante motive si imprimeuri. Puteti utiliza in acelasi timp mai multe surse de lumina: candelabre, lampi, lampadare, iluminarea mobilierului pentru a crea accente.

  1. A doua viata pentru vintage si antichitati

Stilului Fusion i se potriveste foarte multe obiecte antichizate, care se vor combina perfect cu cele mai inovative piese de design. Aceasta interpretare niciodata nu te va face sa te plictisesti. La urma urmei obictele care au o istorie in spate mereu te vor atrage cu energia lor proprie.

Acest stil va fi mereu aproape tinerilor cu o personalitate creativa si artictica. Prin urmare, stilul Fusion va avea succes in locuintele pictorilor, actorilor sau admiratorilor stilului boem.

 

2 thoughts on “Stilul Fusion in designul interior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *