stilul Eclectic Boem

Stilul Eclectic Boem

Stilul Eclectic Boem reprezinta un mix de stiluri si perioade care reflecta o combinatie de culturi din regiunea istorica a Boemiei. Stilul este marcat prin utilizarea unei game bogate de culori si printuri. Acest lucru ii face pe proprietari  sa-si doreasca un decor individual pentru locuinta. Exista multe elemente care creaza decorul boho, incepand cu mobilier de epoca pictat pana la felinarele marocane.  Acest stil este o asimetrie armonioasa  prin integrarea in amenajare de interior a piesele de mobilier, lucrate manual, tesaturi florale si decoratiuni. Rezultatul este un design original si stil personalizat pentru fiecare incapere in parte.

Stilul Eclectic Boem

Pentru crearea acestui stil aveti nevoie de cateva trucuri:

O paleta larga de culori. Indrazni-ti sa folositi culori. Stilul Eclectic Boem este cunoscut pentru nuante bogate, cum ar fi visiniul profund, violetul inchis, albastru eclectic, roz cald si galbenul. Acest tip de stil nu are o cromatica stabilita, culorile sunt alese in functie de aspect vizual propriu: pereti vopsiti in culori indraznete, tapet pentru a crea accente. Este important de a adauga accesorii colorate pentru a completa imaginea de ansablu si intensitatea vizuala.

Mixul de stofe. Decorul boem se inspira din cultura Amerii Latine, Africii si Indiei. Pentru a crea aspectul vizual complex este nevoie de a folosi in amenajari tesaturi etnice. Adauga perne in stil marocan aruncate pe pardoseala pentru a crea o zona de relaxare neconventionala. Combina stofele de canepa cu cele de matasa Thai si nu uita sa folosesti draperii la geamuri, in cat mai multe straturi.

Varietatea de lumini.  Foloseste un iluminat special. Adauga o veioza in stil marocan pe noptiera.  Aseaza o lampa decorativa pe consola pentru un aspect retro. Foloseste becuri colorate pentru a schimba atmosfera. Frumusetea stilului se caracterizeaza prin juxtapunerea mai multor obiecte  pentru a reda aerul boemic.

Mobilier personalizat. Foloseste piese de mobilier vintage cumparate de la targuri de antichitati sau reconditioneaza mobilierul vechi. Mobilierul din totdeauna va crea un aspect casual intr-o locuinta. Vopseste cateva elemente de mobilier sau decor  in culorile curcubeului si combina-le cu alte elemente moderne. Acest stil evita omogenitatea.

Accesorii eclectice. Completeaza decorul cu accente neconventionale.  Pozitioneaza un covor cu imprimeu de zebra in zona de living . Creaza o consola din valize de epoca. Agata tablouri in rame metalizate. Completeaza amenajarea cu oglinzi cu forme originale – forma de soare etc.  Nu uita sa diversifici ambianta cu accente de mozaic multicolor pentru a incorona decorul eclectic boem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *