Stilul contemporan. Design interior si moda.

Stilul contemporan. Design interior si moda.

 

Stilul contemporan este caracterizat dupa urmatoarele elemente:

  • Claritatea structurii
  • Varietatea de forme geometrice
  • Spatiu cat mai deschis (open space)
  • Un minim de obiecte, dar functionale
  • Accente vii de culoare
  • Solutii de inalta tehnologie
  • Diversitatea texturilor si finisajelor

Stilul contemporan. Design interior si moda.

Tendinta cea mai reprezentativa stilului contemporan este individualitatea si exclusivitatea, dorinta de a fi unic. Elementele acestui stil sunt reprezentate prin forme laconice si geometrie cat mai simple. Accentul de obicei se pune pe accesorii care atrag atentia: textura, culoare, dimensiune etc.

Designul contemporan este caracterizat printr-un joc al contractelor. De exemplu: imbinarea esantioanelor mestesugaresti cu cele mai recente evolutii tehnologice.

In locuintele cu un design in stil contemporan se pune baza pe confortul psihologic, iar componenta principala constituie  alegerea unei game cromatice echilibrate. Interiorul contemporan nu tolereaza restrictii prin culoare.

Stilul contemporan. Design interior si moda.

Schema de culori este foarte diversificata: de la combinatia de culori neutre pana la contraste puternice de alb-negru. Tot aici putem vorbi si de gama de culori vii si luminoase. Apropo, accentele puternice se folosesc foarte des in incaperi contemporane. Va place culoarea rosie? Folositi-o moderat, nu este obligatoriu sa vopsiti toti peretii in rosu, puteti accentua doar un perete sau o piesa de mobilier.

Interioarele contemporane nu se rezuma doar la mono-stil, deoarece acest stil a fost inspirit din mai multe surse, imprumutand diferite elemente si creand o imagine de ansamblu. In general, cand vorbim despre stilul contemporan ne referim la mai multe directii de stiluri: Art Deco, high-tech, minimalist, loft, Shabby chic, vintage, Art Nouveau sau constructivism. De exemplu: Stilul retro cu accente contemporane si-a recapatat iarasi popularitatea in zilele noastre.

Stilul contemporan. Design interior si moda.

Stilul contemporan nu necesita o cantitate excesiva de accesorii. De obicei se folosesc obiecte mari si chiar este indicat de a evita bibelourile. Decorati casa cu vaze mari, obiecte de art ape stativ,  inlocuiti micile tablouri cu un tablou inramat mare  care sa atraga atentia etc.

Concluzia:  veti creste importanta acesoriilor si veti evita sentimentul de plictiseala. Tot ce in trecut se ascundea neaparat (zidaria, tevile metalice etc), astazi, din contra, pot fi folosite ca elemenete de design interior.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *