Solemnitatea obiectelor – lemnul masiv

Solemnitatea obiectelor – lemnul masiv

In aceasta epoca moderna a tehnologiei, fiecare zi vine cu noi dezvoltari de materiale de constructie, obiecte si decoratiuni interioare, mobilier sau finisaje. Intr-o masura oarecare, toate aceste materiale le inlocuiesc pe cele naturale sau le imita foarte bine. De aceea astazi, materialele naturale  sunt cele mai valoroase si cele mai cautate, desi pretul lor nu este neaparat modest.

Solemnitatea obiectelor – lemnul masiv

A devenit la moda sa se combine lemnul natural brut cu otelul, aluminiul, sticla sau piatra. O noua tehnologie care a luat amploare in ultimii ani este incorporarea lemnului brut in rasina transparenta, care scoate in evidenta lemnul si creaza efecte unice. Aceste obiecte originale definesc tonul in productie si tehnologie, si nu in ultimul rand au devenit obiecte la moda in interioare moderne.

Astazi as vrea sa va povestesc despre obiecte realizate din lemnul masiv, folosind tehnologii inovative in prelucrare si  punerea in valoare a acestui material: acesta poate fi strunjit, perforat sau slefuit pentru a crea noi suprafete si chiar obiecte de mobilier sau decoratiuni. Tot astazi, lemnul a ajuns sa fie tratat in asa fel ca sa poata fi folosit si in camerele cu o umiditate ridicata, cum ar fi baia sau bucataria, fara sa se deterioreze in timp. Acest material nu mai reprezinta o simpla bucata de lemn, de care stie toata lumea. El devine un obiect de arta care este atat functional cat si estetic. Fiecare bucata de lemn trece o cale lunga pana sa-si gaseasca locul de onoare intr-o amenajare interioara.

Solemnitatea obiectelor – lemnul masiv

Pretul lemnului natural inca nu a depasit valoarea pietrelor pretioase sau a metalelor – de aceea folositi-va de aceasta oportunitate. Fiecare element sau obiect executat din lemn este unic prin structura si aspectul sau, si nici un material artificial nu-l poate inlocui. Astazi, multe studiouri si ateliere de design aleg sa lucreze cu lemnul brut pentru a crea piese unicate si personalizate fiecarui proiect in parte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *