Salone del Mobile 2015, Milano - de la clasic la modern!

Salonul international de mobila de la Milano 2015 – de la clasic la modern!

Salonul international de mobila de la Milano, care a avut loc in perioada 14-19 Aprilie 2015 este si va ramane un eveniment important pentru producatorii din industria mobilei, dar si pentru cei care vin sa admire produsele, noutatile si tendintele din anul curent.

Experienta de la Targ a fost unica si memorabilia! Imi place ideea ce a fi “in trend” si a fi la curent cu noutatile din domeniul design-ului si al amenajarilor interioare.

 

Salone del Mobile 2015, Milano - de la clasic la modern!

 

Chiar daca fiecare producator a venit cu ceva nou, pot accentua cateva caracteristici  pe care le-am observat in acest an:

  • Formele trapezoidale, regasite in multe piese de mobilier
  • Culorile si materialele. In acest sezon este destul de dificil sa determinam tendinta in gama cromatica. Fiecare producator a experimentat in folosirea culorilor: de la gri-albastru, rozul prafuit sau albastru-gri. Se acorda preferinta tesaturilor monocromatice, printuri in culori vii. Printre tapiteriile mobilierului ramane in continuare catifeaua si pielea, precum si materiale ecologice – rogojina
  • Imprimeuri – laitmotivul targului a fost dogtooth pattern, intalnit atat in tapiteria mobilierului, printurile tapetului sau al decoratiunilor.
  • Daca caracterizam directia designului de mobilier, putem spune ca producatorii se axeaza foarte mult pe mobilier ecologic, dar cu elemente retro si minimaliste. Ca si materiale folosite: mult metal, lemn natur brut si sticla. Unele piese de mobilier expuse pot fi considerate mai degraba niste obiecte de arta, decat piese de mobilier functionale intr-o amenajare.

V-am adus la cunostita tendintele anului 2015, si acum va las sa va inspirati. Mai multe poze aici.

Salone del Mobile 2015, Milano - de la clasic la modern!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *