Proiectarea si amenajarea salonului de rochii de mireasa

Proiectarea si amenajarea salonului de rochii de mireasa

Industria organizatoare de evenimente de nunti s-a dezvoltat foarte rapid in ultima perioada, iar astazi pe langa produsul propus (cum ar fi – rochia de mireasa), clientul se asteapta si la servicii de calitate.

Intrebarea este: Cum ar trebui sa fie salonul dvs. in asa fel ca sa atrageti un public cat mai mare? Si cum sa faceti clientul sa revina data viitoare?

Sa le creati conditii adecvate! Un rol important in aceasta afacere, pe langa servicii de calitate, il joaca proiectul de design, care trebuie gandit la mici detalii, luand in consideratie cerintele pietei si a clientilor.

Care sunt criteriile importante atunci cand alegeti un design pentru salonul dvs de rochii de mireasa?

In primul rand suprafata: cu cat mai generoasa, cu atat mai bine! Imaginati-va situatia in care aveti in salon cateva mirese care se plimba in acelasi timp sa-si aleaga rochia potrivita. Sa nu uitam ca, de regula, viitoarele mirese vin insotite de prietene sau rude apropiate. Credeti ca salonul dvs ar putea gazdui un numar mare de persoane, astfel ca fiecare client sa se simta confortabil?

Proiectarea si amenajarea salonului de rochii de mireasa

Ganditi spatiul pe zone! Este important sa aveti o zona de primire-receptie, unde de obicei este pozitionata si casa de marcat. Tot aici veti avea si o zona de asteptare (in cazul in care este deja  aglomerat) cu prezentarea de cataloage a noilor colectii de rochii si accesorii. Apoi urmeaza spatiul de expunere a produselor. Rochiile trebuie expuse individual pe umeras si la o distanta rezonabila, astfel clientul sa poata gasi ceea ce cauta. Incercati sa separati zona de expunere a rochiilor de mireasa de cele de ocazie.

Acordati atentie accesoriilor: expuneri voalurile intr-un mod mai creativ pe umerase personalizate, pantofii si posetele pe rafturile iluminate, iar bijuteriile pe suporti speciali.

Un alt element important in designul unui salon de mirese il reprezinta cabinele de proba si podiumul unde va defila mireasa.  Trebuie sa luati in calcul ca o cabina de proba intr-un astfel de magazin trebuie sa fie spatioasa si cu multe oglinzi, astfel ca mireasa sa aiba posibilitate de a se studia in detaliu, iar cei care o insotesc sa stea comod pe o canapea sau fotolii.

Proiectarea si amenajarea salonului de rochii de mireasa

Gama cromatica pentru un astfel de salon-showroom trebuie sa fie in tonuri luminoase, dar neutre, astfel rochiile sa iasa in evidenta. Culorile perfecte ar fi cele palide (roz, vernil sau lila), dar si un contrast puternic poate crea o atmosfera de impact, cum ar fi pereti vopsiti in gri sau placati cu caramida aparenta.

Lumina trebuie sa fie calda si neutra, astfel sa nu modifice vizual nuanta rochiilor. Si aici ne referim la lumina care pica in zona de expunere-vanzare a rochiilor si in cabinele de proba.

Daca viitorul dvs salon este unul de lux, folositi materiale calitative si care sa transmita senzatia de elegant. Nu uitati de materiale care caracterizeaza luxul: marmura, catifeaua, lemnul masiv, metalul aurit, cristalul etc. Si nu in ultimul rand sa acordati servicii VIP, doar asa veti putea castiga increderea clientului multumit, si cu siguranta acesta va reveni data viitoare.

Iar ca sa va ajutam la crearea noul concept de design pentru magazin, suntem mereu deschisi la noi provocari. Portofoliul nostru va poate convinge!

3 thoughts on “Proiectarea si amenajarea salonului de rochii de mireasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *