Profile decorative in interioare contemporane

Profile decorative in interioare contemporane

Daca in trecut, peretii si tavanele interioare erau placate cu profile modelate din gips, prelucrate manual, astazi exista o alternativa mai ieftina si mai usor de montat – profile din poliuretan.

Important: Nu toate sabloanele care se gasesc pe piata, transmit eleganta si unicitatea elementelor de decor. Acestea trebuie alese cu grija si cel mai bine este sa va consultati cu un specialist.

Mai jos gasiti cateva idei care pun in valoare un interior contemporan folosind profile decorative.

Profile decorative in interioare contemporane

Decorarea peretilor

Cea mai frecventa suprafata pe care se aplica profilele raman suprafetele verticale – peretii. Puteti fi inspirat de numeroase exemple care va inconjoara, dar aplicandu-le, sa tineti cont de obiectele care ulterior vor obtura vizibilitatea decorului. Proiectarea profilelor trebuie gandita luand in calcul toate aceste elemente si obiecte, astfel imaginea de ansamblu sa fie una unitara.

Sfat: Latimea profilului din gips/poliuretan nu trebuie sa depaseasca 6 cm, astfel va pastra imaginea mai aerisita.

Profile decorative in interioare contemporane

Imitarea casetelor decorative si crearea ornamentelor pe tavan

Datorita profilelor decorative puteti cu usurinta crea un tavan casetat. Este mult mai ieftin decat un tavan din lemn, mai usor de montat si chiar mai elegant. Tot ce trebuie sa faceti este de a crea casete care se vor monta pe toata suprafata tavanului. Imbinarea dintre tavan si perete se va completa cu o cornisa.

Atunci cand se lucreaza cu profile, trebuie sa respectati meticulozitatea extrema – fiecare element este obligatoriu sa fie pozitionat pe locul sau (din proiect) pentru a crea armonie cu restul spatiului. Nu uitati de simetrie si compozitie. Cand priviti tavanul de jos in sus, acesta trebuie sa fie perfect,  gandit in detaliu.

Daca v-ati propus sa creati o atmosfera mai boema adaugand volum interiorului, atunci culoarea va fi folosita intr-un mod mai discret, pentru a nu incarca imaginea de ansablu.

Intr-un interior contemporan folositi ca fundal culori uni si pastelate. Cel mult 2 culori, dar in aceeasi tonalitate.

Profile decorative in interioare contemporane

Crearea de basoreliefuri

Un maestru profesionist va poate ajuta cu materializarea ideilor dvs. Cu ajutorul basoreliefurilor puteti concepe peisaje volumetrice pe pereti sau picturi abstracte, care vor avea o proieminenta de 2-3 cm sau chiar mai mult. Puteti sa-i cereti maestrului sa schiteze imagini de mana sau sa se inspire dupa o fotografie.

Pentru a scote in evidenta un perete cu basorelief pe timp de noapte, sa luati in calcul iluminarea acestuia.

Crearea canturilor pentru golurile de usi si geamuri

Orice fereastra sau usa va fi scoasa in valoare daca ii adaugam un cant decorativ. Acest detaliu este foarte actual in amenajarile in stil scandinav, contemporan sau minimalist. Pentru a consolida efectul dorit este recomandat sa vopsiti ramele usilor si a geamurilor in alb.

Accente si evidentierea elementelor

Inca din faza de proiectare trebuie sa va decideti care va fi centrul compozitiei sau elementul atractiv din incapere. Pentru a evidential un obiect (de ex. un televizor) puteti crea un cadru/rama elegant in jurul lui din profile sculptate mai minutios.

Pentru lavabila, folositi aceeasi culoare atat pentru fundal cat si pe suprafata profilului. Un aspect la fel de original il creaza si folosirea diferitor nuante de lavabila, dar nu in contract prea mare.

Decoram peretii cu panouri volumetrice (3D)

Cu siguranta sunteti familiarizati cu acest tip de panou 3D care, de curand, a capatat o popularitate extrem de mare. Se fabrica din acelasi gips ca inainte sau poliuretan.

In cazul in care alegeti sa placati un perete cu astfel de panouri, aceasta ar fi o metoda cea mai simpla pentru a aduce un plus valoare locuintei dvs. De obicei, panourile sunt prefabricate si se cumpara la cantitate necesara. Dupa instalare – se dau cu lavabila.

Exista posibilitatea de a personaliza panourile. Daca de exemplu ati dori sa repetati un motiv floral sau geometric de pe textile sau tapiterii, atunci un om specializat va poate ajuta sa creati modelul pe care sa-l adaptati interiorului.

Orice metoda sau model de profil ati alege sa nu uitati ca aveti oportunitatea de a realiza ceva unic si original. Te poti convinge ca astazi ai posibilitate de a crea orice iti doreste inima. Desigur, sa nu abuzati cand ajungeti la implementarea ideilor. Ganditi proiectul si luand in calcul toate detaliile, doar asa o sa va creati locuinta perfecta.

One thought on “Profile decorative in interioare contemporane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *