featured image realizat
Design interior apartament cu atmosfera colorata
13/11/2015
Arata tot

Design Interior Rezidential – Casa in stil contemporan

Design Interior Rezidential - Casa in stil contemporan

33Design Interior Rezidential - Casa in stil contemporan

Design Interior Rezidential – Casa in stil contemporan

Amenajarea acestei case a fost inspirata din camerele de hotel in stil frantuzesc cu elemente contemporane, mobilier confortabil si gama de culori neutre.

Casa este impartita pe 3 niveluri: parterul, unde avem sufrageria cu un loc generos pentru luat masa si bucatarie separata. Criteriul principal in amenajarea livingului a fost – culori cat mai deschise, pentru a lumina spatiul. De accea, s-a apelat la finisarea peretilor in bej-gri deschis (lavabila, tapetul floral ), mobilier in culori de alb si  gri-neutru. Accentele mai puternice le constituie tapiretia canapelelor chesterfield, a scaunelor de dinning si a draperiilor. Bucataria are un design clasic-contemporan cu mobilier din lemn finisat la culoarea unui albastru deschis, faianta alba fatetata pe pereti si un tapet decorativ cu un imprimeu al florii de orhidee.

La etajul 1 se afla 4 incaperi: 3 dormitoare pentru oaspeti, un dormitor pentru copii si o camera de joaca. Cele 2 dormitoare sunt amenajate in doua stiluri diferite: primul este romantic-clasic in culori contrastante de bleo si lila-mov. Motivele romantice le constituie – fetele de perna, motivul draperiilor si a tapetului.

Cel de-al doilea dormitor este unul mai modern-eclectic cu linii mai drepte si culori puternice – tapet si veioze clasice in combinatie cu patul si tablia avand forme drepte-moderne.

Dormitorul copiilor si camera de joaca, creaza un contrast cu restul casei in ceea ce priveste gama cromatica, dar cu un design asemanator al formelor. Pentru dormitor am recurs la tonuri de alb si verde (asa cum aici vor sta 2 copii de sexe diferite), cu elemente mai colorate: cum ar fi taburetii, cearsafurile sau tablourile. In schimb, camera de joaca reprezinta un  “splash de culoare”: movul de pe printul fototapetului, galbenul si verdele fotoliilor si a covorului, dungile rosii de pe tavan, corpul de iluminat colorat etc. Locul de joaca este un concept al creativitatii si a locului trebuie sa te simti binedispus si optimist.

Dormitorul matrimonial, biblioteca si o terasa deschisa ocupa etajul 3.

Dormitorul este amenajat in stil contemporan, cu acceasi gama cromatica de culori neutre, cu o atmosfera primitoare relaxanta. Ca materiale: multe textile si tapiterii, tapet, lavabila in culori pastelate de crem-deschis.

Biblioteca este locul retragerii. Cu un design clasic in care avem mult lemn, catifea si lumina naturala. Este locul ideal de studiu sau de relaxare. Aici poti citi in liniste o carte sau sa asculti o muzica clasica.

 

Proiect concept – 3D