Casa clasica in stil baroc modern
Design interior Casa clasica in stil baroc modern
29/11/2015
Arata tot

Design interior apartament cu atmosfera colorata

featured image realizat

cover casa colorata realizat
Creativ Interior – Design apartament cu atmosfera colorata

Din clipa cand am avut prima discutie cu clientul despre viitoarea amenajare am fost siguri ca viitorul proiect va fi unul colorat, elegant si foarte luminos.
Stilul amenajarii a fost ales cu usurinta datorita amplasarii apartamentului intr-un imobil interbelic din centrul Bucurestiului. Camere inalte, usi originale din lemn cu geam pentru a lasa lumina sa strabata toata locuinta si un flux fluid in care compartimentarea este bine organizata.

Din pacate nu am putut pastra parchetul original, pentru ca a fost inlocuit si chiar deteriorat pe alocuri, insa pentru a readuce la viata acelasi aer boem am gasit un parchet care s-a integrat foarte bine cu ambianta creata.

Cerinta clientilor a fost sa aducem culoare intr-o atmosfera romantica si primitoare, de accea am optat pentru stilul contemporan cu influente retro si accente de culori indraznete pe un fundal neutru de bejuri, griuri pastelate si mult alb.

Asa cum lumina naturala a fost o problema pentru aceasta locuinta, am optat sa folosim multe culori deschise si chiar alb ( pe pereti sau mobila). Prima incapere prin care pasesti in lumea elegantei si a confortului este  holul de intrare – unde s-a gandit un mobilier practic si in acelasi timp estetic, realizat la comanda. Cornise decorative si plinte inalte albe (regasite in toata casa), un perete accent de un bej pastel si bancheta cu o pernuta galbena fac legatura stransa cu urmatoarea incapere care este sufrageria. Deoarece holul se deschide catre sufragerie, aceste doua incaperi au fost gandite unitar.

Sufrageria, desi una generoasa, a fost o provocare in ceea ce priveste amplasarea mobilierului, si asta datorita a multor usi care duc din aceasta camera in celelalte. Astfel am divizat spatiul in doua: unul de trecere, pastrat liber pentru o circulatie usoara si o zona de relaxare cu canapea si fotolii, biblioteca generoasa si accesorii decorative.

Dormitorul matrimonial a fost gandit ca un loc unde trebuie sa te simti bine si sa te poti izola de mediul inconjurator agitat din Bucuresti. Stilul ales a fost unul romantic, putin american. Culori calde si pastelate, mobilier alb, multe tapiterii si textile pentru confort si caldura.

Camera de relaxare este o alta incapere unde te poti retrage pentru a medita sau a citi o carte intr-o atmosfera placuta. Aceasta camera cuprinde si o masuta de machiaj – un ritual esential in viata unei doamne care se stimeaza. Si domnul isi are „coltul” de onoare, unde cu mare mandrie si-a expus trofeele.

Si sa nu uitam de bucatarie, locul unde oamenii se strang pentru a lua o masa impreuna sau pentru a sta la o discutie servind si o cafea buna. Bucataria, desi destul de mica, a fost gandita ergonomic si functional. Designul s-a bazat pe aceste principii, dar nu s-a abatut nici de la ideea de a crea ceva vesel si jucaus – culori aprinse pentru mobilier, un tapet decorativ cu inscriptii, o lustra cu cesti.

Acest proiect a fost o noua provocare a noastra, dar la care am lucrat cu foarte mult spor si drag, mai ales ca am avut o colaborare foarte frumoasa cu clientii acestui minunat apartament.

 

Testimonial: „Multumesc Creativ Interior pentru un proiect care mi-a luminat anul 2015. Structura, idei incredibile si multa creativitate – acestea au fost o parte din contributia valoroasa a Nataliei. Si da, nu-mi imaginam ca totul poate arata asa bine si atat de acasa. :)”

Gabriela Apostol

 

 

Proiect realizat – Dormitor matrimonial

Proiect concept – 3D