La vie en ROSE - culoarea roz intr-un interior

La vie en ROSE – culoarea roz intr-un interior

Daca analizam culoarea roz din punct de vedere psihologic sau luand in calcul recomandarile expertilor Feng Shui, aceasta este o culoare asociata cu ceva linistitor care are capacitatea de a atenua emotiile negative de furie sau agresiune.

Culoarea roz se potriveste de minune intr-un interior de copii pentru ca ajuta la corectia comportamentului si caracterului copilului, dar si pentru atmosfera de relaxare dupa o zi agitata de munca – de aceea accente de roz ar fi bine sa fie prezente atunci cand va amenajati locuinta.

Rozul este asociat cu feminitatea si romantismul. Aceasta culoare este aproape intotdeauna folosita la designul dormitoarelor matrimoniale ale femeilor care iubesc stilul romatic sau shabby chic, este ideala si pentru camera fetitelor.

Insa, trebuie sa luati in calcul ca excesul de orice culoare duce la un sentiment de enervare si agitatie. De aceea atunci cand v-ati hotarat sa amenajari camera folosind rozul sau orice tonalitate al acestei culori, regula de aur este – sa nu exagerati! Cel mai bine este sa nu o folositi rozul ca si culoarea de baza, dar ca o culoare complementara.  Puteti folosi accente vii regasite in accesorii sau anumite zone ale camerei: un perete decorativ, o vaza, perne sau abajururi etc.

La vie en ROSE - culoarea roz intr-un interior

Cum sa combinati culoarea roz intr-un interior?

Culoarea roz nu va parea vulgara (cum de cele mai multe ori o considera barbatii) daca se vor utiliza nuante mai pastelate si linistite in locul rozului aprins sau fuchsia.

Rozul se potriveste foarte echilibrat cu tonuri deschise. Spre exemplu combinatia cu alb este cea castigatoare. Insa tineti cont ce nuanta de roz o veti combina cu alb, ca sa nu para prea puternica si tipatoare.

Duetul intre roz si gri. Aceasta combinatie este foarte avantajoasa atunci cand doriti sa scoateti in evidenta culoarea roz. Daca o veti completa si cu cateva elemente decorative, rezultatul va fi unul reusit. Aceasta combinatie de culori este mult mai calma si se potriveste unui stil clasic sau contemporan, ceva mai elegant.

Rozul si negrul – si in acest caz negrul va evidentia culoarea roz si ii va conferi un plus valoare. Insa aceasta combinatie nu se potriveste oricarui interior: de evitat incaperi mici, cum ar fi bai sau bucatarii-chicineta.

O combinatie sigura este rozul cu bej sau nuante de crem – creaza o atmosfera calda si relaxanta.

Daca alaturam verdele la roz atunci putem crea o atmosfera de primavara, a unei gradini inflorite. Aceste culori se vor completa cu alb si accesorii cu imprimeuri si motive florale.

Un roz pastelat combinat cu tonuri de bleu sau turquise va transforma incaperea in una luminoasa si aerisita. Este perfecta pentru camera copilului sau ca accent de culoare intr-o camera neutra si luminoasa.

Sa nu uitam ca rozul (Rose Quartz) este culoarea anului 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *