Secretele unui design masculin de succes in birou tau

Secretele unui design masculin de succes in birou tau

Proprietarii marilor companii sunt de regula niste persoane ambitioase, organizate si cu gandirea creativa,  de acceea designul biroului ar trebui sa reflecte trasaturile de caracter al persoanei care il detine si in acelasi timp sa transmita un sentiment de stabilitate si prestigiu.

 

Cum totusi trebuie sa fie amenajat un birou de succes?

Un criteriu important in designul unui birou masculin este de a evita expunerea a multor obiecte cu carater personal. Fotografii, reviste, colectii sau diplome – toate aceste sunt bune, dar cu moderatie. Reviste – doar legate de activitatea dvs profesionala (revistele de specialitate creaza o dovada pentru clienti, ca sunteti o persoana implicata in domeniu si va documenteti); fotografii – de familie, nu mai multe de una-doua (pozele cu familia va caracterizeaza ca o persoana serioasa); colectiile sau bibelourile mai bine le pastrati acasa (cu cat expuneti mai multe obiecte, cu atat da dovada de dezorganizare). De asemenea, in biroul dvs, pe langa masa de lucru, trebuie sa aveti si o mica masa de conferinta – de forma rotunda sau ovala (clientul se va simti mai confortabil cand este asezat la o masa rotunda, este la acelasi nivel ca si dvs) , o canapea mica sau fotolii comode pentru a va putea relaxa, chiar si intr-o conversatie mai putin formala.

Concluzia: e bine sa pastrati spatiul cat mai liber, dar totusi cu carater personal: o poza cu familia dvs si cateva diplome/merite vor trezi interes si increderea viitorului dvs client!

 

Atmosfera biroului

Ambianta din birou trebuie sa produca o impresie favorabila asupra clientilor; sa sublinieze statutul si dovada succesului. Asa cum in aceasta incapere, se iau cele mai importante decizii de negociere si de semnarea contractelor, este foarte important sa puneti accent pe ambianta si impresia vizuala.

Cand va amenajati biroul, sa acordati atentie la alegerea mobilierului. Principalele criterii dupa care trebuie sa va ghidati la achizitionarea pieselor de mobilier, ar fi – estetic, functional si practic. In birourile clasice se prefera mobilier din lemn masiv, iar interioarele moderne se deosebesc prin ergonomie si usurinta de a fi transformabile.

Peretii trebuie sa fie finisati cu materiale de inalta calitate, cum ar fi tencuiala decorativa, tapet textil, placi decorative. Plafonul poate avea scafe decorative, care vor include o lumina linistita de ambianta. Pentru pardoseala este recomandat sa folositi parchet din lemn masiv sau laminat (dar de o calitate mai buna), o alta alternativa (in functie de stil) puteti opta pentru sapa ipoxidica sau placi mari de gresie rectificata.

Daca vorbim despre gama cromatica, este recomandat sa utilizati nuante pastelate, care se vor integra bine cu piesele de mobilier, corpurile de iluminat, finisajele si alte elemente. Evitati culorile ostentative si puternice, precum si abundenta de tonuri de alb sau negru (acestea pot fi folosite in cantitati mici la obiecte decorative).

In plus, nu este necesar sa supra-incarcati spatiu cu accesorii si elemente decorative. Puteti utiliza draperii in nuante linistite, cateva tablouri si suveniruri cu logo-ul companiei.

 

Stilul de amenajare

Desi o amenajare masculina de obicei este asociata cu stilul  minimalist, clasicul este solutia optima pentru a caractezizarea puterea si succesul in afaceri, care implica utilizarea de materiale naturale, practie si elemente decorative rafinate. Acest stil se potriveste unor persoane cu influenta si un  statut social inalt, cel mai adesea persoanelor cu varsta de 40+.

Se poate opta si pentru un design mai modern, cum ar fi high-tech, care in prezent isi mareste popularitatea.

 

Daca optati pentru stilul clasic

Ca regula, proprietarii marilor companii prefera stilul clasic. In astfel de interioare, de obicei, se obteaza pentru ansambluri de mobilier in tonuri inchise, din lemn scump. Mobilierul in stil clasic reprezinta piese de valoare care caracterizeaza eleganta.

Elementul de lux si noblete poate fi adaugat prin elemente decorative: insertii de piele sau piatra naturala.

Pentru finisarea peretilor este recomandat sa folositi tapet in refief, cu diversificarea texturilor si tonuri atenuate. Pentru ca acest fundal linistit va scoate in evidenta valoarea mobilierului si a decorului.

La pardoseala se va folosi un parchet din lemn masiv de nuc inchis sau laminat de calitate superioara.

Secretele unui design masculin de succes in birou tau

Daca va caracterizeaza stilul modern

In acest caz, designul biroului va fi unul modern, high-tech.

Elementele caractersitice:  Stilul high-tech presupune absenta aproape completa de elemente decorative, care se compenseaza cu originalitatea si diversitatea materialelor folosite: suprafete lucioase de metal, piatra sau mobilier din MDF vopsit, sticla, texturi neobisnuite de lemn sau jocuri de lumini.

Pentru decorarea peretilor si a pardoselei puteti folosi culori deschise  pentru a mari vizual spatiul. De regula, acestea sunt fabricate din materiale cum ar fi sticla, metalul sau plasticul. Aceste elemente sunt caracteristice unui deisgn dinamic, modern, avand un pret destul de democratic.

Mobilierul de birou va fi unul cu un design modern si ergonomic, amplasat in asa fel, incat toate elementele necesare sa fie mereu “la indemana”. Scaunele alese vor avea forma anatomica, care pot fi controlate si ajustate dupa inaltimea si greutatea dvs iar mesele de birou –  functionale, pentru cea mai buna utilizare a zonei de lucru.

Secretele unui design masculin de succes in birou tau

Daca va place un design neconventional – Stilul loft poate fi solutia!

In prezent, este de actualitate designul industrial, care poate fi integrat de minute si in biroul dvs.

O trasatura distinctiva a birourilor in stilul loft este un spatiu deschis (open-space) si foarte luminat (este recomandat sa aveti geamuri mari pentru lumina naturala).

Un alt criteriu al acestui stil este usurinta cu care se pot combina materialele decorative antice cu cele noi. Peretii din caramida aparenta sau beton, cu pardoseala din lemn brut pot fi combinate cu elemente de decor din materiale precum sticla, crom sau metal. In plus, toate conductele si tevile, care de obicei sunt mascate, in stilul loft acestea sunt lasate la vedere si chiar accentuate. Asta este farmecul stilului – sa lasi totul aparent!

Pentru a echilibra finisajele brute, este recomandat sa unilizati ca obiecte decorative si mobilier modern, precum si tehnica de ultima ora.

Secretele unui design masculin de succes in birou tau

Si ca o concluzie generala sa tineti cont de faptul ca biroul trebuie sa reflecte starea si statului dvs, de aceea acordati o mare atentie la designul acestuia. Fiecare manager, conducator sau o persoana de succes este o personalitate, avand propriul stil si puterea de convingere si asta se observa dupa comportament, oamenii pe care il inconjoara si nu in ultimul rand mediul unde isi petrece timpul, mai ales cel profesional.

Din pacate, de cele mai multe ori, oamenii de afaceri nu acorda atentie si nici timp pentru a amenaja propriul birou. In acest caz, puteti apela la sfaturile unui designer specializat, care va poate ajuta si indruma in va crea locul perfect si cel care va influenta pozitiv starea dvs si a viitorilor dvs clienti.

Articolul este publicat in ziarul The Gentleman’s Journal. Ziarul online il puteti citi aici.

2 thoughts on “Secretele unui design masculin de succes in birou tau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *