Cum sa-ti transformi casa cu ajutorul draperiilor

Orice designer sau decorator va va spune ca draperiile integreaza incaperea – insa acestea trebuie alese corect si corespunzator spatiului. Cand ajungeti la momentul de a alege draperiile si perdelele, este important sa tineti cont de mai multe aspecte: in primul rand de finisajele peretilor din incapere, gama cromatica predominanta, inaltimea camerei, marimea geamurilor si chiar amplasarea acestora.

Si sa nu uitam – alegeti ceea ce nu este neaparat la moda, dar ceea ce se potriveste ideal cu atmosfera casei dvs!

Astazi este destul de greu sa te hotarasti la alegerea draperiilor, mai ales ca pe piata exista o gama foarte varianta de modele si forme. Insa noi va putem ajuta cu cateva sfaturi pentru a lua decizia corecta:

Materialul si textura

Materialul textil este esential la alegerea draperiilor si a perdelelor, iar pentru a rezista in timp trebuie sa fie ales nu doar din punct de vedere estetic, dar si calitativ.

Daca doriti draperii care sa obtureze incaperea, atunci alegeti draperii din textil mai dens, cu o textura moale, ca sa creeze drapaje frumoase si elegante. Cele mai bune optiuni in acest sens sunt materialele din in, matase sau catifea. Unele materiale au si rolul de a mentine caldura in incapere (de exemplu multe hoteluri folosesc tapiterii, catifea sau captuseli care ajuta la pastrarea caldurii in locul draperiilor clasice).

Culoarea

Culoarea draperiilor se alege in functie de schema cromatica a incaperii unde acestea vor fi montate. In practica, optiunea cea mai buna in alegerea culorii este de a alege tesatura cu cateva nuante mai deschis decat culoarea peretelui. Tesatura poate fi nu doar uni, dar poate avea si motive sau un model decorativ.

De asemenea, trebuie sa luati in consideratie pozitionarea apartamenului fata de punctele cardinale si mai ales pozitionarea ferestrelor. Astfel, daca aveti un geam orientat catre sud, atunci ar fi bine sa optati pentru draperii in culori reci si palide. Puteti alege chiar tesaturi sintetice, astfel vor rezista la decolorare, spre deosebire de cele naturale. Pentru geamurile orientate catre nord, ar fi bine sa alegeti culori mai calde, chiar intense.

Lungimea

Lungimea draperiilor joaca un rol esential intr-un interior, datorita lungimii alese corespunzator se va crea o ambianta primitoare, confortabila si chiar eleganta. Exista cateva tipuri de lungimi care trebuie luate in consideratie:

  • Mai scurte cu 5-6 cm fata de pardoseala – cea mai des intalnita optiune. Avantajul este: nu va strange praful de pe podea si astfel vor ramane curate mai mult timp. Dezavantajul: reduce vizual inaltimea incaperii;
  • Lungi pe toata inaltimea peretelui – este varianta clasica, care va arata mereu estetic si practic. Avantajul ar fi: ajuta la marirea vizuala a incaperii, dar sunt destul de dificil de croit mai ales daca tavanul nu este perfect drept;
  • Mai lungi cu 10-20 cm, astfel vor fi intinse pe pardoseala – de cele mai multe ori se utilizeaza in dormitoare sau sufragerii, creand un plus de confort. Avantajul acestei optiuni este de a transforma spatiul in unul mai luxos si elegant, insa minusul este: acumularea de praf;
  • Pana in pervazul geamului – se utilizeaza la bucatarii sau bai. Trebuie remarcat faptul ca aceste draperii sunt destul de neatractive daca sunt lasate liber, pentru a spori imaginea estetica utilizati accesorii (console de draperii sau alte suporturi decorative).

 

Iar pentru a primi mai multe detalii si informatii puteti vizita Showroom-ul Sophia, din str.Bibescu Voda, nr.18, sector 4 Bucuresti, care vine in intampinarea clientilor cu foarte multe tesaturi, atat pentru draperii cat si pentru perdele. Tot aici primiti CONSILIERE GRATUITA la domiciliu (daca locuiti in Bucuresti), cu designeri  specializati pentru proiecte de decoratiuni textile si mobilier.

Si nu in ultimul rand vreau sa-i multumesc clientei Iana M. – una dintre clietele multumite!

2 thoughts on “Cum sa-ti transformi casa cu ajutorul draperiilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *