Cum să creați un design reușit de cafenea (partea II)

Despre prima parte a subiectului puteți citi aici – Cum să creați un design reușit de cafenea (partea I). Continuăm cu:

Scopul elementelor decorative

Alegeți o tematică pentru viitoarea locație și decorați spațiul în funcție de acest aspect. Optați pentru tablouri care ilustrează produse de patiserie apetisante, ciocolată sau condimente specifice. Dacă identitatea este mult mai ilustrată, atunci creați elemente personalizate și poate chiar amuzante: diverse iconițe, jocuri reprezentate pe fototapet, consumabile. Vor arăta bine și diverse panouri decorative, colaje sau obiecte de porțelan (farfurii, figurine sau vaze).

Un decor original va atrage întotdeauna atenția clienților de aceea vă recomand să apelați la o firmă specializată pe decorațiuni sau cereți designerului să vină și cu acest serviciu.

Cum alegeți gama cromatică

Culorile pe care le veți alege pentru amenajarea interioară sunt foarte importante, așa cum influențează inevitabil subconștientul consumatorului. Ar trebui să țineți cont de faptul că gama cromatică aleasă trebuie să creeze o stare de confort, dar în același timp să-l facă pe client să cumpere și să consume din produsele pe care le oferiți. Să vă explicăm puțin din psihologia culorilor:

  • Pentru a stimula apetitul în rândul clienților este de preferat să folosiți culoarea roșie în designul propus. Mici accente de culoare;
  • Și culoarea portocalie are același efect, dar nu în proporții prea mari;
  • Pentru o atmosferă calmă și relaxantă se va folosi cât mai mult galben, dar nuanțe calde și pastelate;
  • Împreună cu aceste culori de bază care provoacă apetitul, puteți completa armonios amenajarea cu tonuri de bej, gri cald (grej), verde oliv și mult alb.

Cum alegeți iluminatul pentru o cafenea?

Un rol important îl joacă și iluminatul ales corect. Datorită luminii, putem crea o atmosferă specială, cu accente pe anumite zone sau chiar cu un iluminat obscur pentru a sublinia ambianța intimă.

Specialiștii din domeniul iluminatului sunt împotriva luminii reci, create de becuri cu neon, halogen sau lămpi fluorescente. În schimb optați pentru lumina caldă, iar pentru a prelungi durata de viață a sursei de lumină folosiți cu încredere becuri de tip LED. De asemenea, pentru a adăuga un plus valoare interiorului este recomandat să utilizați candelabre, aplice, veioze și lustre cu un design original, potrivit stilului ales. Totodată puteți crea atmosferă specială cu ajutorul lumânărilor sau a veiozelor mici amplasate pe mese – este un exemplu perfect pentru a crea o ambianță romantică.

Ce trebuie să luați în calcul înainte de a începe proiectul de design pentru locația voastră:

Desigur, este de preferat să apelați la un profesionist specializat pe design interior pentru a realiza un proiect corect din punct de vedere ergonomic, dar și cel vizual. Însă, înainte de a apela la un designer este important să vă documentați despre experiența acestuia, dar și ce feedback are designerul sau studioul din care face parte.

Dacă aveți deja un brand în spate, atunci lucrurile sunt mult mai clare, dar dacă viitoarea cafenea trebuie concepută de la 0, inclusiv și pe partea de identitate vizuală, ar fi bine să studiați care este exact target-ul vostru, clienții, dacă amplasarea va aduce numărul de clienți la care tindeți, care vor fi produsele pe care le veți oferi etc. Aceste detalii vă pot ajuta să vă decideți asupra stilului și să înțelegeți exact la ce să vă așteptați de la designerul la care ați optat.

Doriți să amenajați o cafenea sau o cofetărie, noi vă putem ajuta, contactează-ne aici.

Articol scris pentru revista HORECA Romania.

Sursa poze: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *