Culoarea anului 2016 – Rose Quartz si Serenity

Culoarea anului 2016 – Rose Quartz si Serenity

Anul viitor ne aduce o gama cromatica foarte blanda si linistita. Rose Quartz (Pantone 13-1520) si Serenity (Pantone 15-3919) sunt cele doua tonuri care vor caracteriza anul 2016.

Conform Pantone, Rose Quartz-ul este o culoare convingatoare si blanda; o nuanta de compasiune, care te indeamna sa meditezi asupra vietii. In schimb, culoarea Serenity este una aerisita, o nuanta care caracterizeaza cerul; transmite liniste si pace, chiar in cele mai agitate momente.

Culoarea anului 2016 – Rose Quartz si Serenity

Institutul Pantone recomanda sa combinati Rose Quartz-ul cu nuante pastelate de piersica, lavanda sau lila. De aceea puteti imbina cu incredere aceasta culoare cu Peach Echo, Lilac Gray sau Serenity, numita de asemenea culoarea anului.

Culoarea anului 2016 – Rose Quartz si Serenity

In mod traditional, nuantele de roz se asociaza cu camerele de fete sau ceva foarte feminin, romantic. Va asiguram ca aceste tonuri pot fi regasite si in living, dormitor sau chiar bucatarie. Este foarte important atunci cand folositi aceste culori in designul interior sa le combinati si sa le proportionati corect, folosind o culoare de baza si cateva accente aditionale. Culoarea roz face parte din gama cromatica calda, in consecinta creaza o ambianta primitoare, iar tonurile de roz deschis maresc vizual incaperea.

Culoarea anului 2016 – Rose Quartz si Serenity

In schimb, culoarea Serenity, este asociata cu stilul mediteranean. Desi este o culoare rece, are un efect de relaxare si transmite un sentiment de calm si bine. Aceasta se potriveste de minute in incaperi insorite in care va puteti relaxa sau medita. Culoarea bleo o puteti combina cu alte tonuri pastelate de lila sau griuri deschise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *