Casa inteligenta - idei de automatizari

Casa inteligenta – idei de automatizari

In viata barbatului modern, munca ocupa locul de frunte. El este permanent preocupat de intalniri de afaceri, gasirea de solutii urgente sau rezolvarea problemelor neprevazute. Cu siguranta sunteti de acord, ca treburile casnice sunt ultimul lucru la care sa se gandeasca. Concluzia: o casa inteligenta va poate usura viata!

In plus, aceasta poate fi nu doar „ajutorul” dvs, dar si organizatorul petrecerilor, tehnician la nevoi sau prieten bun pentru a crea confortul necesar in locuinta.

Intoarcerea acasa ar trebui sa devina un ritual placut in fiecare zi, iar o casa inteligenta va poate ajuta la asta. Cu o singura apasare pe buton puteti sa va „readuceti la viata” datorita muzicii preferate, iluminatului adaptat nevoii dvs si a celorlalte detalii atat de importante cand vreti sa va relaxati si sa va simtiti bine in propriul spatiu intim.

Ce reprezinta o casa inteligenta si de ce ai nevoie de aceasta tehnologie?

Casa inteligenta – un dispozitiv electronic complex si de solutii software, care te ajuta sa-ti transformi viata in una confortabila, mai sigura si in acelasi timp sa faci economii. Desi in viata de zi cu zi, aceste trei concepte sunt aproape incompatibile ( de exemplu, trebuie sa sacrifici beneficiul confortului in folosul economiei ), o casa inteligenta poate intruchipa toate cele trei aspecte.

  • Obiectivul casei inteligente este sa te elibereze de a tine sub control toate sistemele ingineresti si echipamentele. Astfel automatizarea va gestiona de sine statator cu toate dispozitivele casnice sau electronice care vor fi conectate la sistem. Iar intr-o situatie in care nu se poate evita interventia omului, casa inteligenta ofera un panou de control foarte usor de manevrat – comun pentru toate echipamentele.
  • Sistemele de securitate, sistemele de incendiu, interfonul video, securitatea impotriva scurgerilor, senzorii de miscare, incuietoare electronice – toate acestea si multe altele sunt incluse in sistemul casei inteligente. Aceste sisteme vor monitoriza teritoriul si spatiul din interiorul casei pe tot parcursul zilei si a noptii, asigurand o securitate complexa.
  • Utilizarea tuturor echipamentelor electronice si electrocasnice acum pot fi la un nivel inteligent, eliminand practic consumul inutil de energie – astfel reducand semnificativ costurile de utilizare (in principal, la incalzire si ventilare). Experienta europeana arata ca in cazul unui control al iluminatului si al climei, se vor face economii la caldura si energie electrica de pana la 30%. In acelasi timp, nu trebuie sa va ganditi cum sa optimizati aceste energii, totul se va face automat, iar aparatele neutilizate se vor opri sau vor intra in modul de rapaus.

Casa inteligenta - idei de automatizari

Mai jos gasiti cateva idei de inspiratie pentru a va ajuta sa va creati „oaza” confortabila datorita noilor tehnologii inteligente.

Timpul nepretuit cu familia

Cand timpul liber este foarte limitat si doriti sa-l petreceti cu cei dragi, treburile casnice n-ar trebui sa va impiedice. Automatizarea locuintei va permite sa gestionati cu usurinta toata casa – si anume, iluminatul, termostatele, echipamentele audio si video, multimedia si celelalte, cu o singura telecomanda.

Casa inteligenta poate lucra avand setat un program, si poate detecta cand incepe sa se intunece afara, astfel la caderea noptii lumina sa se aprinda, iar draperiile sa se inchida automat.

In plus, toate echipamentele au senzori care va indica starea tehnica a fiecarui element, astfel dvs nu mai trebuie sa tineti cont de inspectiile planificate in cazul centralei sau a generatorului, si totul datorita acestei tehnologii inteligente.

Intalnirile de seara la domiciliu

In cazul in care v-ati facut planuri de a petrece o seara romantica cu cineva special, trebuie neaparat sa planificati toate detaliile. Datorita sistemelor de automatizare totul devine mult mai usor – puteti inchide jaluzelele, regla temperatura, crea scena dorita de lumini sau alte functii dorite, fara a jongla cu prea multe telecomenzi. Tot ce este necesar sa faceti – sa va asezati cat mai confortabil si sa va bucurati de atmosfera creata.

Iar daca intalnirea a fost amanata, prietenii cu siguranta va vor acompania la un meci important la televizor. Iar daca unul din ei a intarziat, camera de supraveghere de la usa de intrare poate fi setata in asa fel ca atunci cand acesta va suna, emisiunea automat va intra pe modul pause. Pe de alta parte, aceasta tehnologie va poate ajuta sa evitati vecinii nepoftiti sau vizitatorii nedoriti.

Cinematograful de acasa (Home cinema) : un loc excelent de unde puteti incepe automatizarea casei

Cea mai populara incapere din casa pentru a incepe automatizarea este camera multimedia sau cinematograful de acasa. Aici puteti consolida controlul tuturor echipamentelor audio si video cu un singur meniu de pe Ipad sau o telecomanda.

Prin activarea modului „ora de film”, veti vedea cum printr-o apasare de buton toate dispozitivele sunt activate pentru a va crea atmosfera placuta de a viziona filmul preferat: jaluzelele sau draperiile vor fi trase, lumina se va diminua, muzica va fi setata la volumul dorit, iar dvs va veti bucura de o ambianta confortabila.

Pentru a duce idea de cinema si mai departe, puteti monta posterul filmului la care urmeaza sa-l vizionati cu prietenii invitati.  Sau pentru inca un plus de confort si impresie puteti folositi scaune de cinema si un aparat de popcorn cu un mini bar la intrare.

De asemenea, este recomandat sa folositi o izolatie fonica adecvata pentru a nu deranja pe ceilalti membri ai familiei, mai ales daca sunteti un amator al filmelor cu efecte zgomotoase speciale.

In plus, puteti instala aplice de perete pentru controlul nivelului de lumina. Iluminatul are un rol foarte important intr-un spatiu video, iar cand acesta este si automatizat, dvs veti scapa de grija de a aprinde sau stinge lumina la inceputul si sfarsitul filmului.

Toate aceste caracteritici va ajuta sa intelegeti importanta sistemului de automatizare a casei, care cu siguranta va va transforma viata intr-un mod mai placut si inteligent.

Cum sa creezi un biroul acasa mult mai confortabil, eficient si avansat tehnologic?

Sa lucrezi de acasa este visul multor antreprenori, dar oare este o idee buna? Pe de o parte ai un program flexibil, fara a avea restrictii la codul vestimentar si mai putin stres. Pe de alta parte: locul de munca de la birou nu este o „petrecere in pijamale” in care sunteti sustras de tot ce va inconjoara si nu va puteti concentra asupra lucrurilor importante pe care trebuie sa le rezolvati.

Din fericire, astazi puteti crea conditii perfecte pentru munca de acasa, datorita tehnologiilor automatizate care ne ofera casa inteligenta, detinand controlul complet – puteti regla termostatul, nivelul de lumina si chiar sa dati drumul la muzica, deoarece nu aveti colegi prin preajma pe care sa-i deranjati.

Biroul de acasa necesita o securizare sporita – pe langa bunurile personale, si documentele importante trebuie depozitate in siguranta.  In acest caz puteti instala functia de securitate maxima. Aceasta poate integra si alarma de incendiu, de control al luminii si cel al scurgerilor de gaze. Este important ca pentru gestionarea acestora va puteti folosi de internet sau chiar de telefonul dvs.

Puteti sa blocati sau sa deschideti toate incuietorile din casa fara mari batai de cap si fara pierdere de timp. Instalati sistemul automat de siguranta care controleaza toate incuietorile, luminile si semnalizarea. Si, desigur, puteti monitoriza simultan activitatea copiilor prin intermediul camerei IP.

Chiar daca acum nu mai aveti colegi care stau la discutii in bucatarie, un mic colt amenajat pentru espresor si cateva gustari trebuie sa existe in biroul dvs. Fiecare drum pana la bucatarie va va distrage atentia si cu siguranta va veti intersecta cu ceilalti membrii ai familiei, pierzand mai mult timp pentru discutii inutile.

Si nu in ultimul rand creati-va un loc de munca cat mai confortabil si util. Masa dvs trebuie sa fie utilata corespunzator, iar lucrurile sa fie aranjate, astfel ca dvs sa va puteti concentra cat mai mult timp asupra proiectelor.

Datorita casei inteligente viata si munca dvs va fi mult mai confortabila si mai placuta!

Articolul este publicat in ziarul The Gentleman’s Journal. Ziarul online il puteti citi aici.

One thought on “Casa inteligenta – idei de automatizari

  1. Interesant articol. Este foarte usor si ieftin in momentul de fata sa-ti automatizezi propria casa… Daca pana acum un sitem smart home KNX costa 5000- 6000 euro si era nevoie de cabluri pereti gauriti si mizerie pentru instalare, acum ai posibilitatea sa incepi cu un Starter KIT FIbaro care este 100% fara cabluri si incepe de la 500 euro. Foloseste o conexiune similara Wi-Fi pe nume Z-Wave (este un standard pentru smart home)…
    Vezi starter Kit…
    https://smart4home.ro/starter-kit-fibaro-gen5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *