Imprimeul Chevron in designul interior

Imprimeul Chevron in designul interior

Cand vorbim despre imprimeuri utilizate in designul interior ne gandim in primul rand la amprentele dobandite prin utilizarea acestora in arhitectura, pictura si, in mod special, in lumea modei. Aceasta din urma, dicteaza tendintele si are un impact semnificativ asupra vietii noastre de zi cu zi, dar si a obiectelor sau suprafetelor din jurul nostru.

Una dintre aceste tendinte celebre o reprezinta imprimeul chevron, care a provenit de la cuvantul „Chevron”, ce inseamna (din limba franceza) – coama acoperisului sau capriorii. Imprimeul ia forma repetitiva a literei „V”.

Imprimeul este reprezentativ faimosului brand de imbracaminte Missoni (este laitmotivul brandului), insa a fost descoperit inca de pe siturile arheologice din Grecia, unde imaginile in zig-zag au fost utilizate in mod activ pentru decorarea obiectelor ceramice si in picturile murale.

Imprimeul Chevron in designul interior

Cum folosim imprimeul Chevron in amenajarile interioare?

Imaginatia nu are limite! De aceea astazi puteti intalni o gama larga de variante al acestui imprimeu: o combinatie de dungi in V: largi sau inguste, monocrome sau colorate etc. Utilizarea acestui model este larg raspandit in tapiteriile si textilele utilizate in decorarea incaperilor, accesorii sau obiecte decorative, panouri, mocheta, placi ceramice pentru pereti sau pardoseala.

Imprimeul Chevron in designul interior

Caracteristicile imprimeului

Chevron ca imagine, arata foarte impresionant. Este un model grafic, dar in acelasi timp elegant, iar incaperea unde s-a folosit acest imprimeu va capata viata si dinamism.

Prin urmare, daca simtiti nevoia unor schimbari si doriti sa aduceti putina „actiune” in interior, incercati sa utilizati modelul chevron in culori vesele:

  • Intr-un interior neutru, acest imprimeu poate fi folosit sub forma de accent regasit in elemente precum covoare, jaluzele, draperii etc;
  • Chevron, este armonizat interesant si cu un motiv floral monoton. Exemplu: canapea tapitata cu un imprimeu chevron, iar pernele sa contina un imprimeu floral;
  • Un aspect elegant al camerei este oferit si de un perete cu un tapet in zig-zag. Acest perete va accentua accesoriile decorative din metal: crom, argint sau aur;
  • O faianta cu model chevron colorat va inviora pana cea mai plictisitoare bucatarie;
  • Si camera copiilor poate fi o alternativa buna unde puteti folosi acest imprimeu. Important sa nu exagerati cu gama cromatica.

Daca va plac modelele grafice, cu siguranta imprimeul Chevron va gasi locul in casa dvs, va crea o atmosfera originala si foarte creativa. Iar eu va doresc mult succes la transformari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *