Cum decoram interiorul pentru intampinarea anului 2017

Cum decoram interiorul pentru intampinarea anului 2017

Craciunul si Revelionul sunt cele mai asteptate sarbatori, pentru ca atat copiii cat si adultii asteapta cu nerabdare experienta magiei din aceasta perioada a anului. Iar pentru a completa atmosfera miraculoasa a casei dvs, este indicat sa puneti accent pe decorul de sarbatoare. Ghirlande stralucitoare, un brad impodobit si diverse elemente decorative pot ajuta la transformarea oricarei incaperi modeste in una de poveste. In acelasi timp, pentru a obtine efectul dorit aveti nevoie doar de un pic de fantezie, dorinta si buna dispozitie.

Simbolul anului care vine este Cocosul de foc, de aceea interiorul amenajat pentru 2017 trebuie sa fie demn de proprietarul sau – un interior luminos, stralucitor si plin de culoare. Pentru  materiale –  trebuie sa predomine cele naturale, iar gama cromatica – in culori calde: nuante de rosu, portocaliu si galben.

Bradul de Craciun pentru 2017

Accentul decorului trebuie sa fie focusat pe bradul de Craciun, acesta trebuie sa fie atragator si sa iasa in centrul atentiei. Astazi, tendinta principala in decorare a bradului o reprezinta individualitatea, creativitatea si originalitatea.

Va sfatuim sa dati frau liber imaginatiei si sa nu va limitati atunci cand ne referim la decorarea bradului. Insa un lucru important nu trebuie omis – ornamentele trebuie sa fie interesante si in acelasi stil. Sunt populare decoratiuni realizate manual din lemn, textile, pasla, lana, paie, hartie si chiar materiale comestibile. De exemplu, pomul de Craciun poate fi impodobit cu bomboane intr-un ambalaj frumos; turta dulce, fotografii de familie, fulgi de zapada, stele, animale mini din pasla, panglici si flori. Nu uitati sa folositi cateva decoratiuni cu simbolul anului 2017 pentru a atrage succesul si prosperitatea.

Cum decoram interiorul pentru intampinarea anului 2017

Decorarea interiorului. Idei si sfaturi

Interiorul de sarbatori pentru anul 2017 trebuie sa fie colorat si vesel, de preferinta in nuante luminoase si calde. Elementele simbolistice le puteti folosi in decorul lumanarilor sau al textilelor etnice, si sa nu uitati de iluminat, atat de important de Craciun. Creati compozitii din materiale naturale cum ar fi fructe uscate, nuci sau flori.

Daca aveti copii, puteti sa-i indemnati sa va ajute la amenajarea locuintei de sarbatoare sau chiar la realizarea unor decoratiuni. In acest caz veti avea si ajutoare, si cu siguranta copiii vor fi cei mai fericiti.

Usile de intrare sau chiar cele de interior pot fi ornate cu ghirlande de brad sau de lumini, coronite din crengi de brad, panglici sau globuri de Craciun. Pentru a crea compozitii originale puteti folosi ciorchini de scorus, care arata foarte bine in contrast cu verdele bradului.

In cazul in care exista o scara, asigurati-va ca balustrada acesteia va arata si ea festiv. Decorati-o cu ghirlande de brad, fulgi de zapada din hartie sau folie colorata. Aveti grija cum prindeti decorul astfel ca acesta sa nu incurce in timpul urcarii pe scara.

Pentru ferestre puteti utiliza sabloane gata realizate pentru a crea modele de fulgi pe sticla cu ajutorul zapezii artificiale pulverizata din spray. O alta varianta ar fi sa va aduceti aminte de copilarie si sa decupati singuri fulgii de nea din hartie, care ulterior vor fi lipiti pe geam, folosind o solutie pe baza de sapun. Daca nu ati avut timp sa cumparati spray-ul cu zapada artificiala si nici sa decupati fulgii din hartie, o alta varianta este sa le pictati direct pe sticla de geam cu pasta de dinti.

Cum decoram interiorul pentru intampinarea anului 2017

Cum ramane cu masa de sarbatoare?

Un decor original la masa de Craciun cu siguranta va uimi si va atrage atentia oaspetilor, iar ambianta creata va ridica buna dispozitie. Se stie ca de Craciun toata lumea sta la masa, de aceea este obligatoriu sa-i acordati o atentie deosebita. Asa cum astazi „la moda” sunt materialele naturale – o fata de masa si servetele din tesaturi naturale in culori calde vor fi cele mai potrivite.

Tot ansamblul mesei trebuie gandit unitar, pentru a nu aglomera imaginea, de accea daca alegeti o fata de masa uni sau in culori neutre, atunci accentul va fi creat de decorul de pe mijlocul mesei, cu ajutorul lumanarilor, crengilor de brad, ghirlandelor sau alte decoratiuni. Pentru un plus de valoare si imaginatie puteti crea cate o mica surpriza , amplasata pe farfurie, pentru fiecare invitat. Aceste mici cadouri pot fi ceva simbolic: o turta dulce, un breloc sau o decoratiune realizata manual.

Daca cumva aveti un candelabru care este amplasat deasupra mesei, atunci il puteti transforma intr-un obiect central de decor. Puteti agata diverse ornamente sclipitoare in combinatie cu cateva crengute de brad – va arata foarte festiv si neobisnuit.

Intr-un interior de sarbatoare trebuie ca toate elementele de decor sa fie combinate armonios. Alegeti un stil anume, fie acesta este unul scandinav, clasic sau marin, idea este sa nu exagerati! Organizarea si decorarea interiorului trebuie sa fie o etapa placuta, care sa va aduca bucurie si satisfactie. Nu este obligatoriu sa va bazati pe noile tendinte in design, dar puteti merge pe instinct, confort si originalitate!

PS. Puteti citi si articolul: „Cum decoram locatiile Horeca pentru sarbatorile de iarna.

Echipa Creativ Interior va ureaza Craciun Fericit si La multi ani pentru anul 2017!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *