Smart Home – Idei de automatizări inteligente pentru acasă

Dacă în articolul Ce reprezintă o casă inteligentă și de cum te ajută aceasta? am discutat despre aspectele importante care fac ca o casă inteligentă să fie foarte utilă, astăzi vreau să continuăm subiectul și să vă prezint câteva idei cum puteți crea o „oază” confortabilă datorită acestei tehnologii inteligente:

Timpul neprețuit cu familia

Când timpul liber este foarte limitat și ați prefera să-l petreceți cu cei dragi, treburile casnice n-ar trebui să vă impiedice în acest sens. Automatizarea locuinței vă permite să gestionați cu ușurință toată casa, și anume: iluminatul, termostatele, echipamentele audio și video, multimedia și celelalte, cu o singură telecomandă. De exemplu, puteți programa anumite scenarii cum ar fi aprinderea luminii și închiderea automată a draperiilor când afară se înserează.

În plus, toate echipamentele au senzori care vă indică starea tehnică a fiecărui element, astfel nu va mai trebuie să țineți cont de inspecțiile planificate în cazul centralei sau a generatorului, și totul datorită acestei tehnologii inteligente.

Casa poate deveni un spațiu de întâlniri

În cazul în care v-ați făcut planuri pentru o seară romantică, trebuie neapărat să planificați toate detaliile. Datorită sistemelor de automatizare (inteligente) totul va devine mult mai ușor – puteți închide obloanele sau draperiile, regla temperatura, crea un scenariu de lumini etc. fără a jongla cu prea multe telecomenzi. Tot ce este necesar să faceți este să vă așezați cât mai confortabil și să vă bucurați de atmosfera creată.

Sau, de ce nu, să chemați prietenii să petreceți o seară de weekend în fața televizorului sau ascultând o muzică preferată. A întârziat unul din invitați? Camera de supraveghere de la intrare poate fi setată în așa fel ca atunci când acesta va suna, ușa să se deschidă automat. Și totodată această tehnologie vă poate ajuta să evitați vecinii nepoftiți sau vizitatorii nedoriți.

Home cinema – un loc excelent de unde puteți începe automatizarea casei

Cea mai populară încăpere din casă unde puteți aplica sistemul de Smart Home este camera multimedia sau cinematograful. Puteți consolida controlul tuturor echipamentelor audio și video cu un singur meniu de pe Ipad sau telecomandă.

Prin activarea modului „ora de film”, veți vedea cum printr-o apăsare de buton toate dispozitivele sunt activate pentru a vă crea atmosfera confortabilă pentru a viziona filmul preferat: jaluzelele sau draperiile vor fi trase, lumina se va diminua, muzica va fi setata la volumul dorit, iar voi, pur și simplu, vă veți bucura de o ambianță confortabilă.

De asemenea, este recomandat să izonalați fonic spațiul pentru a nu deranja pe ceilalți membri ai familiei, mai ales dacă sunteți un amator al filmelor cu efecte zgomotoase speciale.

În plus, puteți instala aplice de perete pentru controlul nivelului de lumina. Iluminatul are un rol foarte important într-un spațiu video, iar când acesta este și automatizat, cu siguranță veți elimina și grija de a aprinde sau stinge lumina la începutul și sfârșitul filmului.

Biroul de acasă – acum mult mai inteligent, confortabil și funcțional

Să lucrezi de acasă este visul multor antreprenori, dar oare este o idee bună? Pe de o parte ai un program flexibil, un spațiu doar pentru tine și asta fără a avea restricții, în ceea ce privește codul vestimentar. Pe de altă parte: locul de munca de la birou nu este o „petrecere în pijamale” în care atenția voastă este sustrasă de obiectele din mediul ce vă înconjoară, iar acest lucru nu vă ajută să vă concentrați.

Din fericire, astăzi puteți crea condiții prielnice și pentru munca de acasă, datorită tehnologiilor automatizate care vă oferă casa inteligentă, de exemplu, puteți schimba îtreaga cameră prin închiderea automată a ușilor, puteți regla termostatul, nivelul de lumină și chiar să dați drumul la o muzică ambientală care vă ajută la creație.

Totodată, biroul de acasă necesită o securizare sporită. Pe lângă bunurile personale, și documentele importante trebuie depozitate în siguranță. În acest caz puteți instala funcția de securitate maximă. Aceasta poate integra o alarmă de incendiu, un control al luminii și cel al scurgerilor de gaze. Iar gestionarea acestora o puteți face folosindu-vă de telefon sau un tabletă.

Puteți bloca sau deschide toate încuietorile din casă foarte ușor și rapid. Și, desigur, puteți monitoriza simultan activitatea copiilor prin intermediul camerei IP.

Vă recomand să vă creați un coffee corner lângă birou pentru a evita mersul la bucătărie, unde atenția voastră poate fi distrasă de activitățile celorlați membri ai familiei. Și nu în ultimul rând creați-vă un spațiu cât mai confortabil. Biroul trebuie să fie utilat corespunzător, iar lucrurile să fie aranjate, astfel încât să vă puteți concentra cât mai bine asupra proiectelor.

Datorită casei inteligente viața și munca voastră va fi mult mai confortabilă și mai plăcută!

Sursă poze: unsplash.com și Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *