Sa vezi lumea prin imprimeuri si culoare – Motivul Floral

Sa vezi lumea prin imprimeuri si culoare – Motivul Floral

A sosit primavara si am hotarat sa aduc putina culoare in viata nostra, de aceea  astazi  voi vorbi despre motivul floral si cum acesta ne ajuta sa ne inveselim ziua!

Vreau sa-i multumesc  prietenului meu fotograf Alex 🙂 ca are mereu rabdare cu mine si showroom-ului Casara pentru gazda.

Oamenii mereu au iubit florile pentru a-si decora viata! Dar cum frumusetea florilor naturale este destul de scurta, au cautat rezolvarea problemei prin a “picta” flori pe diverse suprafate, pentru a avea posibilitatea de a se bucura de culorile vii care transmiteau buna dispozitie si sentimentul de primavara  pe tot parcursul anului.

Motivele florale reprezinta un important detaliu in design, fie cel de interior sau vestimentar. Florile – sunt elemente care niciodata nu vom distruge vizual ambianta chiar daca se vor folosi in cantitati mari. Acest motiv va ramane mereu la moda, indiferent de perioada in care traim.

Sa vezi lumea prin imprimeuri si culoare – Motivul Floral

Devenind un simbol al armoniei, confortului, tineretei si a primaverii, florile se vor stabili pentru totdeauna in inimele si casele noastre.  Textilele cu motive florale sunt utilizate pretutindeni:

  • Draperii la ferestre
  • Tapiterii
  • Lenjerie de pat
  • Prosoape, fete de mese, servetele sau alte textle
  • Haine si accesorii, incaltaminte etc.

Sa vezi lumea prin imprimeuri si culoare – Motivul Floral

Textilele cu modelul floral se potrivesc in toate stilurile de interior. Flori tesute sau  imprimate, ca elemente singulare sau grupuri, ornamente florale de diferite dimensiuni  si forme etc. toate acestea aduc un aer proaspat si placut in viata noastra.

Ati observat vreodata cum o tesatura inflorata (fie este o draperie sau o rochie) in bataia vantului creaza un efect vizual de miscare, precum florile naturale se misca pe camp atunci cand adie vantul!

Din an in an moda se schimba, dar motivul floral ramane neschimbat. Fie ca imprimeurile sunt bogat colorate, cu flori de trandafiri sau floarea-soarelui, poate vegetatie exotica sau rustica, toate acestea au acelasi element comun de flora, pe care il intalnim aproape in fiecare zi si mai ales in sezonul cand.

Fiecare epoca prezinta caracteristici individuale. Aceste trasaturi pot fi cele mai diverse. Buchetelele roz si ghirlandele – sunt un atribut obligatoriu in stilul romantic, country, rococo si baroc. Imagini mai modeste cu flori, in combinatie cu alte elemente sunt caracteristice stilurilor din sec. XIX-lea – inceputul sec. XX.

Astazi, textilul floral poate fi vazut in toate interioarele si in colectiile marilor designeri vestimentari. Multi dintre producatorii contemporani ofera astazi o varietate de materiale pe care sunt  printate motivele florale: tapet, diverse textile si imbracaminte, covoare,  ceramica, lemn etc.

Sa vezi lumea prin imprimeuri si culoare – Motivul Floral

Textilele folosite: Designers Guilt, Alhambra International

Locatie: Showroom Casara

Fotograf: Alexandru Prodan

Sa vezi lumea prin imprimeuri si culoare – Motivul Floral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *