Design Interior Office - Agentie IT ContentSpeed
Design Interior Office – Agentie IT ContentSpeed
15/11/2014
star wars office creativ interior
Design interior Office – Birou Star wars
23/02/2015
Arata tot

Concurs Metropolsimag – Spatiu de workshop pentru pasionatii de origami

Concurs Metropolsimag-Spatiu de workshop pentru pasionatii de origami

Concurs Metropolsimag-Spatiu de workshop pentru pasionatii de origami

Proiectul prezentat se desfasoara intr-o cladire de la sfarsitul anilor ’40, undeva intr-o zona rezidentiala din centrul Bucurestiului, in care predomina stilul Art Deco. Arhitectura cladirii are ca si caracteristica predominanta delimitarea functiunilor foarte bine structurata, iar camerele comunica prin sasuri sau usi duble culisante.

Caracterul bine conturat al stilului este realizat prin ancadramente din gips, cornisa care deseneaza toata delimitarea tavanului si stucaturi geometrice specifice acelor ani.

Amenajarea propusa a fost conceputa pentru desfasurarea activitatii unui club pentru pasionatii de origami (Arta împăturirii hârtiei este cunoscută sub numele de origami. Denumirea provine de la cuvintele japoneze “ori”, care înseamnă “a indoi” şi “kami” care înseamnă “hârtie”).

Este un spatiu ce reuneste mai multe functiuni – cel de workshop pentru pasionatii de origami care vor sa cunoasca aceasta arta sau sa faca schimb de experienta cu alti membrii ai clubului, loc pentru desfasurarea de evenimente in domeniul artei sau designului si loc de bar unde oricine se poate relaxa la o ceasca de cafea.

Am folosit materiale reciclabile cum ar fi cartonul, placaje de OSB, barne de lemn invechite, placaje din lemn natural reconditionat si decoratiuni realizate din hartie reciclata.

Obiectele de artizanat creeaza atmosfera ambientului,cum ar fi scaunele de bar si masutele de cafenea din lemn de fag, peretii ornamentali din hartie pliata, corpurile de iluminat suspedate confectionate din hartie sau ziare, bancutele realizate din placaj OSB si legate intre ele cu sfoara de in, toate legate intr-o cromatica vie ce duce cu gandul la industrial chic.

Personalitatea pe care am vrut sa o exprim prin aceasta amenajare am vrut sa fie scoasa in evidenta prin accentele de stil Vintage, realizate prin tratarea peretilor(patina invechita, tencuieli decorative cu aspect de vopsea crapata realizate de artisti in arta murala) si mobilierul reconditionat.