Amenajare interioara Casa Parcul Carol

Casa Parcul Carol – Povestea amenajarii acestei mici casute cu o istorie frumoasa

Este un proiect cu care ma mandresc, pe care il indragesc si care pot sa spun mi-am dat „liber” la imaginatie. De ce?

In primul rand, pentru ca am intalnit un client ideal, deschis  si caruia nu i-a fost frica sa experimenteze! COLORAT – asta a fost motto-ul proiectului. De la acest cuvand am inceput proiectul si tot cu acest cuvant suntem cu siguranta o sa-l realizam!

Casa este contruita prin anii `40, a suferit cateva modificari de plan in timp, dar si-a pastrat originalitatea si aerul de altadata. Caracteristicile caselor din acea perioada este bine accentuata si aici: camere mici cu tavane inalte, geamuri la strada si curti interioare mici dar cochete.

Desi casa am gasit-o in forma nu cea mai perfecta, am dat toata silinta sa scoatem in evidenta tot ce e mai frumos din ea. Am pastrat tamplaria interioara pe care am reconditionat-o, iar pentru o spatialitate vizuala am lasat tavanele inalte, la care am adaugat cornise mari si rozete, cu scopul de a crea o atmosfera mai clasica, usor interbelica.

Casa este impartica in 3 camere (dormitor, sufragerie si dressing), bucatarie, baie si hol. Dormitorul matrimonial este singura camera amenajata in stil contemporan-elegant, dar in care culorile creaza contraste armonioase. Multe textile (patul tapitat, draperiile, covorul etc) transforma aceasta camera in una confortabila si de relaxare.

Camera de accent, cu siguranta este sufrageria. Fototapetul este punctul de interes al incaperii care are deschiderea si catre holul de intrare. Acest element a balansat stilul contemporan destul de linistit cu cel modern colorat si a creat un efect scenografic integrat cu restul amenajarii. Gama cromatica este variata, asa cum se observa in modelul abstract al tapetului si al covorului. Insa existe si culori de rezistenta care ies in evidenta: albastrul din tapiteria canapelei sau turquise-ul draperiilor.

Un alt element de accent al casei, il prezinta si peretele din holul de intrare – un joc de intersectii de brauri totul vopsit intr-o nuanta de marsala. Peretele contureaza zona de dining ( care lipseste in bucatarie din cauza suprafetei limitate). Contrastul peretelui marsala il reprezinta usa de intrare in culoarea bleu-turquise si gresia decorativa cu un motiv 3d.

Camera de dressing este una mai mult functionala, asa cum cea mai mare parte a incaperii este ocupata de un dulap generos compartimentat in functie de nevoile clientului. Dar ca sa pastram atmosfera casei, am folosit acelasi stil contemporan cu accente si contraste de culori.

Baia si bucataria sunt amenajate mai mult intr-un stil retro-scandinav – faianta alba, lavabila bleu, mult lemn natur etc. Caracteristica stilului retro din bucatarie este distins si prin gresia alb-negru folosita sau a frigiderului Smeg din colectia retro.

Curtea mica, dar intima a fost amenajata in asa fel incat sa aducem un aer de relaxare si putina natura in viata urbana agitata de fiecare zi a clientului. Am propus sa cream un perete verde din arbusti de tuia in dreptul gardului de caramida, o zona de „terasa” pe o structura de deck pe care sa avem atat o zona de lounge cu canapea, dar si de dining atunci cand vremea buna te va imbia sa savurezi micul dejun afara.

Proiect concept – 3D

Proiectul este in stadiul de executie.