53Apartament in stil contemporan-urban

Amenajare apartament in stil contemporan-urban

Acest proiect de amenajare a inceput de la o noua recompartimentare. Asa cum proprietarii avand 2 apartamente alaturate au dorit sa transforme unul dintre ele intr-un spatiu mult mai deschis si luminos,  destinatia camerelor fiind  schimbata. Astfel bucataria initial inchisa  a fost transformata intr-un open-space cu sufrageria, locul de luat masa si holul de la intrare.  Atmosfera s-a dorit a fi una linistita, confortabila si cat mai luminosa, de aceea am folosit o gama cromatica pastelata: in bejuri si marouri, dar combinate foarte delicat cu lemnul natur, sticla  si tapiterii catifelate. Un accent foarte original a fost propunerea de a pastra parchetul existent combinat cu gresie. Gresia alba si colorata a fost o idee perfecta pentru a continua „impletirea” in zona bucatariei si a holului de intrare. Aici stilul este unul mixt: intre contemporan, urban si modern, dar care au creat o armonie reusita. Bucataria se poate masca cu ajutorul usilor armonice.

O camera a devenit dormitor cu o zona de relaxare prin eliminarea peretelui intre camera si balcon,  iar dresingul a devenit mult mai generos (debaraua existenta a fost marita). Si aici am folosit culori pastelate de bej, completand amenajarea contemporana cu profile decorative si tapet pe care l-am inramat. Pentru un plus de confort si senzatia de „camera de hotel” am propus mocheta pe pardoseala, pat tapitat, iar in zona de lounge – 2 fotolii pentru relaxare si masuta de cafea.

Baia a fost latita, iar pentru a avea lumina naturala s-a folosit caramida colorata din sticla, ingropata in perete. Acest joc de caramizi a creat un efect vizual interesant atat in baie, dar si in sufragerie. Baia este mult mai colorata datorita faiantei decorative alese. Combinatia intre alb, galben si griuri de diferite tonuri au transformat spatiul in totalitate, iar acum aceasta arata mult mai luminoasa si aerisita.

Cealalta camera a devenit birou, avand o biblioteca mare in care se vor depozita carti si dosare. Am ales verde pastel ca si gama cromatica, aceasta ajuta la concentrare in timpul lucrului, dar in acelasi timp te face sa te simti bine. Stilul contemporan s-a pastrat si in aceasta camera, dar cu elemente mai moderne, regasite in mobilier.

Proiect concept – 3D

Plan de recompartimentareAmenajare apartament in stil contemporan-urban

Proiectul este in stadiul de executie.