Principalele tendinte in designul interior pentru 2017 02

Principalele tendinte in designul interior pentru 2017

Anul 2017 se asteapta a fi unul bogat si productiv in materie de inovatii si descoperiri pentru tot ce inseamna design. Ar trebui sa ne asteptam la un angajament si mai mare privind relatia dintre tehnologie si natura, fie vorba de materialele folosite la constructia unui spatiu privat, forma mobilierului sau motivele printului pe tesaturi.

Pentru ca ne dorim sa va tinem la curent cu noutatile si evenimentele cele mai importante din lumea designului, Echipa Creativ Interior va prezinta lista cu cele mai importante tendinte in designul interior pentru anul 2017.

Pretiosul VERDE

Nuantele profunde de verde, si anume, malachit si smarald, sunt atat de impresionante si atragatoare, incat prezenta lor intr-un interior lasa fara indoiala sentimetul de eleganta si gratie. Aceste tonuri de verde se combina perfect cu lemnul sau lavabila de culoare inchisa.

Nu are nici o importanta, unde exact veti folosi aceste nuante, dar sa tineti cont ca este nevoie sa pastrati un echilibru pentru intreaga amenajare. Culoarea verde o puteti folosi ca fundal sau doar ca un accent.
Trendul culorilor pentru 2017 – 10 cele mai populare nuante
Teracota – din nou „la moda”

In mod surprinzator, cele mai recente tendinte sunt combinate intre ele privind gama cromatica. De exemplu, culoarea teracotei este din nou la moda, iar in completarea frumosului verde al naturii devine o solutie estetica si naturala pentru amenajarile de bucatarii, bai sau sufragerii.

Trebuie sa remarcam caracteristica culorii de teracota, care are proprietatea de a crea o atmosfera confortabila si calda, chiar si intr-un design mininalist din centrul unui oras modern.

Decoruri inchise de lemn

Nuantele deschise de lemn, desigur, au fost si vor ramane populare in amenajarile interioare, deoarece acestea mentin senzatia de spatialitate vizuala in incaperile mici si fac ca spatiul sa para mult mai luminos, natural si primitor in acelasi timp.

Totodata, si lemnul de culoare inchisa si-a recapatat popularitatea in zilele noastre, aducand un plus de valoare in designul interior, in special in spatii mari si deschise. In anul 2017, lemnul inchis la culoare va fi foarte cautat si aici vorbim de decoruri de nuc, wenge sau mahon.

Principalele tendinte in designul interior pentru 2017 01

Tablii tapitate – o solutie simpla si eleganta

Tot mai multi opteaza pentru paturi cu tablii tapitate, asemenea paturilor din hotelurile de lux. Insa, trendul in acest an sunt tabliile cu forme simple, dreptunghiulare sau usor rotunjite, tapitate cu stofe calitative de catifea sau in. In acest fel, dormitorul va arata elegant si stilat, chiar daca este amenajat cu un buget redus sau de cei mai pretentiosi proprietari.

Safari Chic

Cine nu si-ar dori in casa un colt amenajat in acest stil? Cu siguranta creaza o imagine indrazneata si neasteptata. Dupa cum stiti, tot ce este neobisnuit va atrage atentia si va starni curiozitatea.

Astfel, interiorul cu un design in stilul safari include prezenta de culori naturale de verde si teracota, prin urmare, acest stil va fi unul din cele mai populare in acest an. Spatiul va fi completat de plante, precum cactusi sau agave (daca nu folositi plante vii, atunci cel putin sa folositi imagini pe care le reprezinta), ornamente stilizate, motive marocane, imprimeuri de harti si fotografii cu savana sau desert.

A doua viata pentru mobilier

In prezent, oamenii sunt mai practici in ceea ce priveste alegerea mobilierului, de aceea se pune accent pe calitate si durabilitate. Iar faptul ca nu ne putem schimba mobilierul in functie de fiecare sezon, reutilizarea unuia vechi va fi cheia succesului in acest an. De exemplu, o valiza retro sau un cufar traditional poate fi folosit ca masuta de cafea sau ca o bancheta la capatul patului in dormitor.

Ne plac ideile si experimentele cu tot ce inseamna lemn: trunchiuri de copaci, buturugi; deoarece acestea aduc putina natura in spatiul nostru.

„ In vremurile unde tehnologia a progresat destul de mult, noi, oamenii incercam sa gasim un echilibru intre viata moderna si natura, de care ne-am depatat atat de mult (aici vorbesc depre cei care locuiesc in orasele mari), de aceea cateva elemente naturale aduse in casa noastra va schimba atmosfera, dar va aduce si un confort estetic.”

Folclor artizanat

Nu putem ignora traditia noastra populara pentru simplu motiv ca in prezent, acestea sunt exemple emblematice de design de produs. Si cu siguranta ati observat ca din ce in ce mai cautate sunt obiectele de artizanat, tricotate sau brodate, care au dobandit o faima deosebita in randul celor care iubesc lucrurile unicate si lucrate manual.

Stilul traditional romanesc si-a recastigat faima si cu siguranta va ramane mereu un stil pe placul multor persoane care isi iubesc tara si traditia cu o istorie frumoasa in spate.

Coltul spiritual pentru retragere

Fiecare viseaza la un colt din casa, unde se poate retrage din lumea aglomerata si agitata din exterior. De aceea, aceste mici spatii de „evadare” vor fi integrate in amenajarile din anul 2017.

„Sanctuarul de pace si liniste” va reprezenta zone retrase din casa: nise adanci, spatii sub scara sau mansarde, amenajate dupa „sufletul si nevoile” locatarilor, dar cu siguranta vor arata foarte confortabil, unde materialele si finisajele naturale nu vor lipsi – lemn masiv si brut, covoare din lana, tesaturi de bumbac sau in etc. Regula principala – lipsa oricarui tip de tehnologie (aparate electrice), cu exceptia iluminatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *