Cum decoram locatiile Horeca pentru sarbatorile de iarna

Cum decoram locatiile Horeca pentru sarbatorile de iarna

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi rapizi, iar proprietarii de localuri horeca trebuie sa fie pregatiti pentru aceasta perioada importanta a anului. De ce atat de importanta? Pentru ca de sarbatori restaurantele si cafenelele primesc mai multi clienti, asa cum incepe sezonul festivalurilor de colinde si concerte, iar hotelurile cazeaza mai multi turisti, care vor sa simta sentimentul si atmosfera de sarbatoare. De aceea aceste unitati trebuie amenajate corespunzator luand in calcul cele mai mici detalii, astfel ca vizitatorul sau clientul sa fie multumit si sa simta atmosfera perioadei.

Cum decoram locatiile Horeca pentru sarbatorile de iarna

Cum decoram unitatile Horeca in functie de stil?

Decorarea acestor locatii trebuie sa inceapa cu alegerea tematicii, tocmai de aceea Creativ Interior va recomanda sa adaptati tematica in functie de stilul de amenajare al spatiului interior.

Pentru stil clasic – folositi globulete traditionale in doua culori:rosii si aurii sau albastru cu argintiu etc, flori, margele, decoratiuni in forma de pasari sau conuri. Pentru a diversifica stilul puteti adauga cateva ornamente in stilul vintage sau retro.

In cazul in care spatiul are un design in stil oriental-asiatic, este de preferat sa utilizati un decor in culori rosu si auriu, iar ca forme: figurine de dragon, felinare sau alte simboluri traditionale culturii respective. Insa sa tineti cont – folositi-le in cantitate moderata.

Pentru stilul scandinav puteti folosi urmatoarele optiuni care se potrivesc ideal cu acest stil: Imaginea de reni nu trebuie sa lipseasca din decor. Renii (de obicei stilizati) sunt un laitmotiv al acestui stil si un simbol al iernilor nordice. Daca doriti sa creati un decor festiv scandinav, aveti nevoie neaparat de un brad. Acesta poate fi un brad natural sau unul handmade. In puteti crea din ghirlande, decoratiuni, bomboane – orice care v-ar putea inspira la creatie. Folositi tacamuri si vesela festiva. Un aspect impresionant il au tacamurile de culoare rosu si alb. Cum va amintiti, stilul scandinav se caracterizeaza prin culoarea alba. Si in decorul de Craciun – nu este o exceptie. Creati starea de spirit cu ajutorul decorului viu. Folositi ramurile de brad in cat mai multe locuri – pe comoda, pervaz  sau balustrada scarii.

Stilul industrial va cuprinde un decor metalizat – decoratiuni din metal, lemn sau alte materiale brute. Bradul poate fi unul artificial de culoare argintie sau alb.

Pentru interiorul rustic sau traditional romanesc sunt populare ornamente rustice din materiale naturale: decoratiuni in forma de braduti din tesatura de in sau sculptate din lemn, fructe uscate si batoane de scortisoara. Toate acestea vor arata mai autentic in schimbul decorului din plastic. Puteti utiliza simboluri si motive traditionale.

Cum decoram locatiile Horeca pentru sarbatorile de iarna

Cum decoram unitatile Horeca in functie de zona si spatiu?

Amenajarea festiva va incepe cu fatada si curtile din fata intrarii. Daca exista o gradina amenajata, cu siguranta aceasta trebuie sa contina si un brad natural pe care sa-l impodobiti dupa o tematica. Accentuati aleea ce duce catre intrarea principala cu ajutorul unor figurine luminoase. Pomii sau arbustii pot fi impodobiti cu ghirlande LED pe care ii orneaza frumos si ii pun in valoare. N-ar trebui sa lipseasca si oameni de zapada decorativi, imprastiati prin curte.

Fatada si usa de intrare trebuie sa arate atractiv pentru trecatori si potentiali clienti. Accentul principal se face pe iluminat decorativ, mai ales pe timp de noapte. Daca geamurile localului sunt orientate catre o strada aglomerata, este important sa ornati acestea cu ghirlande cu LED sau alte decoratiuni luminoase in forma de fulgi sau stele.

Usile de intrare pot fi decorate cu ghirlande sau coroane de brad, impodobite cu gloduri, cornuri de pin, panglici sau zapada artificiala. Daca localul respectiv are si un hol de intrare, lobby sau receptie, atunci este de dorit sa montati aici un brad decorat si cutii care imita cadourile, pentru a intampina clientii inca de la intrare cu un spirit festiv.

In cazul in care exista o scara interioara, ar fi indicat ca balustrada sa o decorati cu ghirlande de brad sau LED, insa in stilul bradului de Craciun si a accesoriilor din sala de mese.

Zona de bar se va impodobi cu ghirlande de brad si instalatii luminoase, iar pe blatul de bar sa existe un bradut sau un alt decor de Craciun.

In ceea ce priveste sala de mese si scena (daca exista) – aici nu ar trebui sa lipseasca un brad elegant, care cu siguranta trebuie sa reprezinta piesa de accent si interes. Cea mai de succes alegere este sa amenajati un pom natural de Craciun, pe care sa-l decorati nu mai mult in 3 culori. Un brad sau molid natural arata mult mai veritabil si realist, ceea ce iti induce o stare placuta, mai ales daca emana si miros de conifer. Ca sa fiti mai eco, puteti opta pentru brazi in ghiveci, acestea pot fi plantati ulterior. Insa atunci cand cumparati un brad natural sa tineti cont de temperatura din incapere, pentru a nu ajunge la urcarea acestuia mai repede decat v-ati asteptat.

 

Pentru unitatile de cazare este recomandat „sa aduceti sarbatoarea” in fiecare camera. Puteti agata o coroana pe usile de intrare. Si camerele sa contina un aranjament festiv cu ajutorul unui pom de Craciun sau a catorva crengi de brad.

Tendinta decorului de Craciun pentru anul acesta este o gama cromatica de rosu, mai ales ca anul 2017, dupa horoscopul chinezesc il reprezinta Cocosul de Foc – simbolizat prin culoarea rosie. Cei care cred in horoscop si Feng-Shui cu siguranta vor opta pentru aceasta culoare, dar si pentru portocaliu, roz sau nuante de bej.

Si in concluzie: Indiferent de tematica sau decorul ales, trebuie sa creati o atmosfera calda si primitoare. Clientii trebuie tratati cu mare atentie, fie este vorba de servicii sau de ambianta in care vor sta acestea. De aceea, pregati-va din timp pentru sarbatorile care vin si puneti-va imaginatia la treaba. Creati decorul perfect si personalizat pentru a va diferentia de altii. Cu siguranta un client multumit se va intoarce si a doua oara!

Va doresc un Craciun de poveste intr-o ambianta de sarbatoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *