Care este rolul decoratiunilor si accesoriilor in amenajarile Food service

Fiecare dintre noi are un loc preferat, fie este vorba de o cafenea sau restaurant, unde isi savureaza pranzul, stabileste intalniri de afaceri sau pur si simplu se relaxeaza la o cafea cu prietenii. Si o bucatarie buna – nu este unicul criteriu care va determina sa alegeti localul respectiv.

Avand rezultatul a mai multor studii si sondaje, ajungem la concluzia – clientii, in primul rand, sunt atrasi de atmosfera interioara creata prin mobilier si decor. Prima impresie il face pe client sa ia decizia de a lua loc la o masa sau sa plece. Prin urmare, astazi tot mai multi proprietari de locatii Food service apeleaza la serviciile unui designer cu experienta pentru a crea un concept si o ambianta speciala, unica si atractiva in viitorul local.

Decoratiunile si accesoriile au trecut de insemnatatea „doar a obiectelor frumoase” sau „a obiectelor de o importanta secundara”. Astazi acestea sunt elemente „importante, foarte utile si cele care integreaza amenajarea conceptului”.

Spre exemplu: accesoriile intr-un restaurant sau cafenea – nu sunt doar obiecte care completeaza interiorul, ele au un rol atat estetic, dar si functional – cum ar fi standul de la intrare pentru hostese, pentru a informa clientii despre meniu, rezervari sau masa la care vor lua loc.

Care este rolul decoratiunilor si accesoriilor in amenajarile Food service

Solutia universala pentru diverse probleme

In primul rand, se va stabili conceptul si stilul amenajarii in functie de destinatia acestuia. Un restaurant trebuie sa fie usor adaptabil, mai ales daca va adresati clientilor atat pentru meniul de pranz, dar si pentru o atmosfera confortabila de seara, cand se serveste cina. De aceea trebuie sa luati in calcul mai multe detalii, cum ar fi: muzica, servicii de calitate, dar si a unui design elegant si in acelasi timp relaxant. Un decor potrivit va poate ajuta la asta: daca adaugati cateva accesorii mesei pe care o serviti, veti vedea diferenta (o vaza cu flori, set de oliviere personalizate, meniu cu o grafica atractiva si elemente de decor care completeaza amenajarea: tablouri pe pereti, plante naturale in ghivece si veioze sau lampadare pozitionate pe colturi ).

Daca vorbim despre locatiile tip fast-food, acestea cu siguranta nu vor intra in categoria interioarelor luxoase, asa cum scopul lor principal este de a servi un numar cat mai mare de clienti in timpul cel mai scurt. De aceea, decorul in astfel de locatii va fi destul de limitat, insa este important sa creati o atmosfera cat mai primitoare pentru a-l face pe client sa se simta bine si sa se intoarca si data viitoare. Elementele de decor care s-ar potrivi acestor locatii ar fi: placute negre cu mesaje atractive despre meniu, tavi personalizate, postere atractive si apetisante. Conditia este: sa nu exagerati! Stim cu totii zicala: „Less is more!”.

Care este rolul decoratiunilor si accesoriilor in amenajarile Food service

Atentie la detalii

Geometria spatiului, finisarea suprafetelor, lumina si culoarea, aranjamentul mobilierului formeaza conceptul viitorului interior, iar pentru a completa amenajarea ne vor ajuta obiectele de decor si acesoriile. Fiecare din acestea isi are rolul si locul sau.

  1. Peretii – idei fara granite

Peretii goi nu vor fi niciodata atragatori, chiar daca acestea sunt finisati cu materiale scumpe. Insa, un decor elegant si estetic va trezi un sentiment placut pentru clientii care intra in locatia dvs. Multi designeri folosesc cu succes tablouri decorative pentru a completa peretii, folosind o anumita tematica potrivita stilului de amenajare. Ca decoratiuni, sunt folosite si oglinzile inramate sau simple, aplicele sau panouri decorative.

  1. Mobilier tapitat: pentru confortul necesar!

Canapelele confortabile, pe care le intalnim adesea in restaurante si cafenele, impreuna cu scaune clasice, pot fi de asemenea decorate. Pernele sunt cele mai potrivite pentru asta. In primul rand, acestea creaza un confort suplimentar, iar pe de alta parte aduc un accent de culoare si textura, completand designul localului respectiv.

  1. Mesele si consolele: spatii de expunere

Serviciul de masa este un element foarte important al decorului. Aranjamentul acestuia trebuie sa creeze o starea emotionala atractiva si sa trezeasca apetitul clientului. Serviciul de masa trebuie sa contina elemente care se vor asorta cu atmosfera pe care doriti sa o transmiteti si sa contina obiecte utile, dar cu un aspect decorativ: boluri, oliviere, suporturi pentru servetele sau tacamuri.

Pentru o atmosfera romantica va vor ajuta lumanarile si sfesnicele, iar focul natural al lumanarilor va crea o lumina placuta si intima care ajuta la relaxare si liniste.

Un alt element care cu siguranta este castigator in fata clientului sunt florile naturale puse pe mese sau console in vaze cu un design special. Acest element nu este neaparat caracteristic interioarelor clasice, asa cum astazi avem o larga varietate de suporturi pentru flori, care vor integra conceptul amenajarii.

  1. Barul – Elementul din centrul atentiei!

Barul reprezinta cartea de vizita a oricarui local Food service, iar privirea clientului cu siguranta il va remarca.  De aceea designerul va acorda o atentie mai detaliata pentru acest element central si atat de important intr-un restaurant, cafenea sau pub.

In functie de stilul si tematica amenajarii se vor alege si accesoriile de decor:  vaze, oale traditionale sau alte accesorii care vor completa imaginea barului. Trebuie sa luati in calcul insa rafturile din spatele barman-ului unde vor fi expuse o varietate larga de sticle cu bauturi, care prin designul lor sunt deja foarte colorate, de aceea sa nu „exagerati” cu restul de detalii.

  1. Draperiile – un accent decorativ solemn

Aspectul ferestrelor poate fi transformat in totalitate datorita draperiilor si a perdelelor. Acestea sunt folosite nu doar cu rol decorativ, dar si cu cel functional, deoarece varietatea acestor elemente este atat de mare incat trebuie sa decideti ce efect doriti sa creati in localul dvs.

Draperiile pot fi drapate in falduri, cu o densitate mare sau din contra sa fie mai fluide si usoare pentru a  lasa lumina sa treaca. Spre exemplu, perdelele transparente pot crea o atmosfera primitoare si relaxanta intr-un restaurant, iar draperiile opace dintr-o cafenea pot imparti spatiul in mai multe zone mai intime.

In general, accesoriile si obiectele de mobilier pot fi comparate cu talentul de a te imbraca cu stil: daca scopul tau este sa obtii o imagine atragatoare, atunci cu siguranta trebuie sa folosesti elemente care iti vor accentua demnitatea si personalitatea. Fara ele, chiar si cel mai scump interior va arata gol si sters, iar un interior banal poate fi transformat intr-o „galerie de arta” prin folosirea decorului potrivit.

Iar daca v-ati hotarat sa va decorati localul, echipa Creativ Interior va sta la dispozitie pentru a va schimba aspectul si atmosfera spatiului dvs!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *