Profile decorative in interioare contemporane

Dacă în trecut, pereții și tavanele interioare erau placate cu profile modelate din gips, prelucrate manual, astăzi există o alternativă mult mai eficientă, atât din punct de vedere ca și cost, dar și de montaj – profilele din poliuretan. Haideți să vă prezentăm mai jos câteva idei care pun în valoare un interior folosind aceste profile decorative:

Decorarea pereților

Cel mai des, profilele sunt aplicate pe suprafețe verticale – pereții. Exemple sunt nelimitate, contează imaginația persoanei care propune acest tip de finisaj. Nu uitați totuși să țineți cont de obiectele care ulterior vor obtura vizibilitatea decorului. Compoziția creată din profile trebuie gândită încă de la început, luând în calcul toate aceste elemente și obiecte.

Încă din faza de proiectare trebuie să vă decideți care va fi centrul compoziției sau elementul atractiv din încăpere. Pentru a evidenția un obiect, de ex. un televizor, puteți crea un cadru, o ramă elegantă în jurul acestuia din profile decorative.

Imitarea casetelor decorative și crearea ornamentelor pe tavan

Datorită profilelor decorative puteți cu ușurință crea un tavan casetat. Este mult mai ieftin decât un tavan din lemn, mai ușor de montat și chiar mai elegant. Tot ce trebuie să faceți este să creați casetele din brâuri care se vor monta ulterior pe toată suprafața tavanului. Îmbinarea dintre tavan și perete se va completa cu o cornișă.

Atunci când se lucrează cu profilele este important să respectați atenția la detalii – fiecare element este obligatoriu să fie poziționat pe locul său (conform proiect) pentru a crea o armonie cu restul spațiului. Nu uitați de simetrie și de compoziție.

Basoreliefurile

Un maestru profesionist vă poate ajuta cu materializarea ideilor dvs. Cu ajutorul basoreliefurilor puteți concepe peisaje volumetrice pe pereți sau picturi abstracte. Acestea vor avea o proieminență de 2-3 cm sau chiar mai mult. Pentru a scote în evidență un perete cu basorelief pe timp de noapte, să luați în calcul iluminarea acestuia.

Ancadramente pentru golurile de uși și geamuri

Dacă doriți să evidențiați o fereastră sau o ușă atunci folosiți andadramente decorative. Acest detaliu este foarte actual în amenajările în stil contemporan, neoclasic sau oricare alt stil, în care ați dori un detaliu special pentru tâmplărie. Pentru a consolida efectul dorit este recomandat să vopsiți ramele ușilor și a geamurilor în alb.

Panouri volumetrice (3D) și ornamente

Cu siguranță sunteți familiarizați cu aceste tipuri de panouri 3D care, de curând, au căpătat o popularitate extrem de mare. Se fabrică din același gips ca înainte, iar astăzi și din poliuretan.

În cazul în care alegeți să placați un perete cu panouri 3D, aceasta ar fi cea mai simplă și mai rappidă metodă pentru a aduce un plus valoare locuinței dvs. De obicei, panourile sunt prefabricate și se cumpără la bucată. După ce se lipesc pe perete, se va aplica lavabila.

Există posibilitatea de a personaliza panourile. Dacă, de exemplu, ați dori să repetați un motiv floral sau geometric de pe un textil sau tapițerie, acest lucru acum este posibil. Se modelează elementul într-un soft 3D după care panoul se poate printa sau se va face matrița.

Pe lângă panouri 3D există și diverse ornamente – elemente individuale, care printr-o compoziție vor crea un decor interesant pe perete sau tavan. Acest lucru ne-a inspirat și pe noi să creăm împreună cu Fabrica de Profile o colecție de profile, inspirate din simboluri tradiționale românești, sub denumirea – MARAMA.

Orice metodă sau model de profil ați alege să nu uitați că aveți oportunitatea de a realiza ceva unic și original. Desigur, să nu abuzați când ajungeți la implementarea ideilor. Gândiți un proiect și toați în calcul toate detaliile, doar așa o să vă creați locuința perfectă.

Sursă poze: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *