Stilul American în designul interior

Având în vedere pretențiile în designul interior european, stilul American se disting prin eclectismul extravagant. Cu toate acestea, avem și aici câteva principii de bază care permit crearea unei locuințe confortabile cu o personalitate puternică.

Cui i se recomandă acest stil de interior?

  • Persoanelor democratice, active și sociabile;
  • Celor care valorifică viașa de familie, sau pur și simplu iubitorilor de spații confortabile și relaxante;
  • Experimentatorilor și celor care călătoresc foarte des prin diferite țări și le place să colecționeze diverse obiecte decorative sau suveniruri;
  • Proprietarilor de apartamente sau case cu suprafețe generoase – amenajarea în stil american presupune piese de mobilier masiv și în cantități mari, dar în același timp păstrând spațiul cât mai aerisit.

Planul de amenajare – este caracterizat prin confort și spațialitate. Interioarele americane – de obicei, sunt spații deschise care unesc cel puțin zona de luat masa și sufrageria ( sau/și holuri cu bucătăria). Bucătăriile sunt foarte generoase și bine echipate, iar băile, de regulă au geamuri exterioare mari.

Finisajele, materialele și gama cromatică

Gama cromatică – foarte luminoasă. Însă, interioarele în stil american pot fi amenajate și in culori contrastante îndrăznețe, de exemplu: ­o parte din pereți să fie vopsite în culoarea teracotei, dulapurile – în negru, iar accesoriile să prezinte accente colorate.

Materiale. Casele tradiționale americane prețuiesc lemnul sau imitația de lemn. Pardoseala locuinței trebuie să fie placată cu parchet din lemn masiv, iar în bucătăria și holul – cu plăci ceramice. Materialele folosite nu trebuie să fie neapărat scumpe, dar sunt alese cu mult gust și sunt puse în valoare.

Scările se plachează cu lemn, însă dacă bugetul este limitat, se plachează cu mochetă. Pereții de obicei se finisează cu o lavabilă în nuanțe deschise-pastelate sau tapet cu un motiv floral discret. Partea inferioară a pereților este decorată cu plintă înaltă,  iar la partea superioară – se montează cornișe. Dacă analizați interioarele americane veți observa abundența decorurilor care se aplică pe pereți sau alte elemente structurale: uși clasice, vitralii, profile decorative, rame sculptate, multe oglinzi etc.

Mobilierul

Nu vă limitați la cantitatea și mărimea pieselor de mobilier. Se apreciază – comoditatea, texturi interesante, suprafețe antichizate, elemente handmade. Puteți combina cu încredere materiale tradiționale cu cele moderne. Pe hol, de obicei trebuie să existe o banchetă confortabilă și o consolă cu oglindă. Atributul obligatoriu într-o sufragerie – o canapea mare în centrul încăperii, fotolii voluminoase tapițate cu piese sau huse textile detașabile, o măsuță de cafea, un cămin – de regulă, chiar pe lemne; iar bucătăria trebuie să includă o insulă de lucru.

Accesorii și lumina

Pentru a înviora interiorul se pune accent pe diversitatea accesoriilor, indiferent dacă sunt moderne sau vintage – de la cearșafuri de pat, tablouri, fotografii sau obiecte ceramice decorative. Sunt apreciale obicete lucrate manual realizate din materiale naturale – lemn, piatră sau metal.

Din cauză că înălțimea camerelor din casele americane sunt destul de mici, nu se pot monta candelabre foarte generoase. În schimb se pune accent pe iluminatul decorativ: aplice de perete, veioze sau lampadare.

Draperiile folosite au imprimeuri geometrice sau motive florale discrete.

Pardoseala din centrul camerei este acoperită de covoare etnice sau cu un design interesant.

Vă place stilul American și vă doriți un proiect amenajat în acest stil, noi vă putem ajuta, contactează-ne aici.

Sursă poze: Pinterest & homepolish.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *