Stilul contemporan în designul interior

Stilul contemporan este caracterizat după următoarele elemente:

  • Claritatea structurii;
  • Varietatea de forme geometrice;
  • Spațiu cât mai deschis (open space);
  • Un minim de obiecte, dar să fie funcționale;
  • Accente vii de culoare sau joc al contractelor;
  • Soluții de înaltă tehnologie;
  • Diversitatea texturilor și finisajelor.

Caracteristica cea mai reprezentativă a stilului contemporan este individualitatea și exclusivitatea, dorința de a fi unic. Elementele acestui stil sunt reprezentate prin forme laconice și geometrie cât mai simple. Accentul de obicei se pune pe accesorii care atrag atenția: textură, culoare, dimensiune etc.

Acest stil nu tolereaza restrictii prin culoare. Schema de culori este foarte diversificată: de la combinația de culori neutre până la contraste puternice de alb-negru. Tot aici putem vorbi și de gama de culori puternice și luminoase. Vă place culoarea roșie? Folosiți-o cu încredere, dar într-un mod mai moderat, nu este obligatoriu să vopsiți toți pereții în roșu, puteți accentua doar un perete sau o piesă de mobilier.

Interioarele contemporane sunt spații eclectice și nu se rezumă doar la un singur stil, deoarece au fost inspirate din mai multe surse, împrumutând diferite elemente pentru ca rezultatul final să fie unul interesant. În general, când vorbim despre stilul contemporan ne referim la mai multe direcții de stiluri, cum ar fi: Art Deco, high-tech, minimalist, Loft, Shabby chic, vintage, Art Nouveau sau constructivism.

Stilul contemporan nu necesită o cantitate excesivă de accesorii. De obicei se folosesc obiecte mari, chiar obiecte create de designeri renumiți, în schimb este recomandat să evitați aglomerarea spațiului cu obiecte mici, cum ar fi bibelourile. Decorați locuința cu vaze mari, statuiete generoase, înlocuiți tablourile mici cu un tablou mare cu o ramă sculptată  care să atragă atenția. Iar tot ce cândva se masca (zidăria, instalațiile, țevile etc), astăzi, din contra pot fi folosite ca elemenete pefect integrate într-un interior contemporan.

Vă place stilul Contemporan și vă doriți un proiect amenajat în acest stil, noi vă putem ajuta, contactează-ne aici.

Sursă poze: Pinterest & homepolish.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *