Stilul Romantic în designul interior

Stilul Romantic nu trebuie să fie asociat doar cu feminitatea, ci mai degrabă să transmită o stare de spirit, o energie mai aparte. Buna dispoziție care să fie impregnată cu o idealizare a realității, a unui vis sensibil trăit pe propria piele.

Cunoaștem foarte bine că există persoane norocoase care duc o viață plină de energie pozitivă, iar aceste firi întotdeauna vor ieși în evidență prin stilul său de viață echilibrat, prin atracția față de lucruri fine, de calitate și un gust estetic dezvoltat. De aceea, și locuința acestora trebuie amenajată corespunzător, iar stilul romantic în acest caz este cel mai potrivit.

Caracteristicile esențiale ale Stilului

Deși în cele mai multe cazuri, Stilul Romantic este potrivit anumitor persoane și în anumite încăperi, haideți de la început să înțelegem fiecare caracteristică în parte:

  • Idealismul și spiritul visător. Această caracteristică se potrivește persoanelor tinere de sex feminim, perfect potrivit pentru camera fetelor;
  • Sensibilitate și finețe – caracteristica unui personaj feminim;
  • Senzualitate. Pe partea opusă a spiritului visător se află senzualitatea. Este potrivită cuplurilor, care doresc să-și reîmprospăteze relația și sentimentele;
  • Liniște și relaxare. Și în sfârșit, dacă sunteți o persoană liniștită și calculată puteți profita de acest lucru și să vă creați mediul favorabil prin amenajarea camerei unde vă petreceți cea mai mare parte a zilei în stil romantic. Sau pur și simplu să o decorați cu lumânări parfumate, un covor moale, câteva plante și starea voastră interioară sigur va fi pozitivă.

Cum să obțineți efectul Romantic?

În primul rând, prin CULOARE. Este greșit să presupunem că doar nuanțele deschise se potrivesc stilului Romantic. Cu același succes putem crea un decor sau o amenajare folosind culori puternice și expresive – culori de vișiniu (să nu uităm chiar de culoarea anului 2015 – Marsala), albastrul săturat, smarald sau un lila nobil. Desigur, utilizarea culorilor puternice necesită și un curaj aparte, așa cum sunt culori active, dar ca recompensă pentru curajul acordat veți primi satisfacția unui efect dorit – a fi în centrul atenției și a crea o atmosferă magică! Subliniați efectul obținut prin utilizarea accesoriilor.

Prin LUMINĂ. Pe locul doi la crearea efectului stilului Romantic se află lumina. Aici ne referim la efectul iluminatului în designul interior. Utilizați surse de lumini moi și discrete, corpuri de iluminat cu abajururi din textil, lămpi cu forme clasice și vintage.

Cu ajutorul TEXTILELOR și ACCESORILOR. Folosiți țesături moi și mate (catifea, bumbac, in) sau țesături cu un luciu delicat, dar discret (mătase, satin). Desigur, textilele cu motiv floral vor avea un atu la tapițarea pieselor de mobilier. La decorarea încăperilor folosiți decorațiuni și accesorii cum ar fi: perne, lumânări, vaze cu flori naturale, rame pentru fotografii etc.

Indiferent de tendințe, stilul Romantic mereu va rămâne foarte popular. Toate aceste caracteristici ale acestui stil confortabil și feminin sunt în căutarea a noi personalități și temperamente. La urma urmei, noi toți vrem să fim iubiți și să iubim!

Sursă poze: Pinterest

2 thoughts on “Stilul Romantic în designul interior

  1. Super sursă de inspirație. Vreau să îmi decorez apartamentul în stilul acesta și deja mi-am luat perdele de la Diego, cred că de la ele începe totul. Mulțumesc frumoas.

    1. Uneori amenajarea intr-adevar incepe de la un element, cum este si in cazul dvs. Daca deja stiti cum va arata casa atunci chiar aveti un punct de pornire. Mult succes 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *