Marsala

Marsala – Culoarea anului 2015

In fiecare sfarsit de an Institutul Pantone lucreaza la alegerea culorii care va deveni tendinta anului urmator atat in fashion cat si in designul interior. Anul 2015 ne aduce o culoare intensa al vinului Marsala, care se produce in una din provinciile italiene.

Marsala – culoarea, care contine tonuri de bordo-rosu si maro. Fiind combinate acestea creaza un acord cald de culoare cu tenta foarte eleganta. Nu este surprinzator ca nuanta vinului este apreciata in egala masura de persoanele in varsta dar si de generatiile mai tinere.

Ar trebui sa facem o diferenta intre  “a fi in  pas cu moda” si a folosi tendintele ca sursa de inspiratie. De accea mai jos vom vorbi despre succesul de a combina culoarea Marsala in designul interior pentru a crea o ambianta relevanta si progresiva.

Accentul Marsala pe un fond alb sau gri

Pe un fundal de culorile acromatice (negru, alb, gri) pot fi folosite orice nuanta colorata, pentru a fi scoasa in evidenta. Si culoarea Marsala nu este o exceptie, asa cum pe un fundal neutru isi va arata propria intensitate.

Folositi Marsana ca accent de culoare pe obiecte de mobilier: canapeaua, scaune, covoare etc pentru a transforma spatiul din unul plictisitor in unul vesel si personalizat.

Imbinarea culorilor neutre cu nuante saturate de rosu-visiniu reprezinta o solutie eleganta pentru interioare de bucatarii moderne, biblioteci sau holuri. Avantajul il are si amenajarea incaperilor contemporane – retro in care obiectele cu texturi  invechite se combina perfect cu obiecte cu suprafete lucioase moderne.

Marsala

Imbinarea tonurilor naturale si Marsala

Profunzimea culorii vinului provine din mediul natural rural in care vita de vie este cultivata sub soarele fierbinte Sicilian, umpland aerul cu o aroma catifelata. De aici rezulta un interior armonios – cand tonurile calde de pamant sau vegetatie se armonizeaza cu Marsala.

Combinaita reusita  devine si atunci cand Marsala este alaturata cu nuantele de bej, vanilie, culori deschise de maro, ocru sau  iarba verde, acestea transmit o impresie de armonie si liniste in orice incapere.

Marsala

Forta eleganta de combinatie dintre Marsala si nuantele reci

Asa cum Marsala este o culoare calda, dar inchisa ca ton, ar trebui de remarcat faptul ca imbinarea cu  nuante reci ar scoate-o in evidenta si i-ar reda mai mult farmec.

Sa nu va fie teama de contrastul culorilor calde si reci, datorita lor se creaza o armonie imprevizibila in designul interior.

De aceea, Marsala pare destul de neobisnuita ca senzatie vizuala, dar foarte atractiva in apropierea suprafetelor reci, cum ar fi pereti in nuante de cobalt, textilelor in tonuri marine si turquoise, incurajand claritatea prospetimei.

Marsala

Dozarea culorii

In incaperi  in care atat peretii cat si tapiteria mobilierului sunt in toturi reci, se cere o atenuare de ansablu prin introducerea unor culori calde, de aceea obiecte de decor in culoarea Marsala si tonurile ei adauga un aspect mai primitor si moale.

Inarmati cu aceasta tehnica, puteti folosi aceasta nuanta frumoasa de vin Marsala intr-o cantitate mica dar dozata potrivit pentru a schimba aspectul spatiului. Asezati pe canapea cateva perne decorative, folositi huse de culoarea rosu-maro pentru scaune si draperii in aceeasi nuanta.

Intr-un interior minimalist Marsala poate revigora foarte mult mediul ascetic prin decorarea cu cateva accente de bordo in zona de lounge, sufragerie sau camera de zi. Este suficient sa pozitionati un grup de scaune sau a catorva pufuri in centrul camerei.

Abundenta culorii

Interioare de lux, de obicei, sunt renumite nu doar prin designul rafinat, folosind materiale naturale scumpe, dar si prin alegerea unei game cromatice bine gandite. Acesta din urma creaza acea impresie memorabilia si de durata in fiecare  incapere.

 

 

 

 

1 Comment

  1. […] o amenajare folosind culori puternice si dense – culori de visiniu (sa nu uitam chiar de culoarea anului 2015 – Marsala), albastrul saturat, smarald sau un lila […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *