Stilul Fusion în designul interior

Stilul Fusion este considerat un adevărat excentrism în designul de interior. Acest stil combină ceea ce la prima vedere poate părea total nepotrivit. A apărut în anii ’80 din secolul  trecut, iar acum după mai mult de 30 de ani a devenit incredibil de popular.

Stilul Fusion se mai numește “mișcarea opt” din cauza faptului că renumitul designer de interior Antonio Buji a decis să colaboreze cu colegii săi pentru a dezvolta un nou trend în designul de mobilier în stilul fusion, care combină elemente din diferite stiluri. De exemplu, ei au compus o masă dintr-o bază metalică cu un blat din lemn masiv vopsit cu sidef. Iar mai târziu acest stil i-a influențat la întregul concept de amenajare a spațiului. Până la urmă, idea de a uni obiecte incompatibile la prima vedere este destul de universală.

Mai jos găsiți câteva caracteristici ale stilului Fusion, care vă pot ajuta să înțelegeți exact ceea ce se află în spatele acestui cuvânt extravagant.

Gustul perfect

Așa cum stilul Fusion a provenit de la un designer cunoscut, considerat un model în formarea unei compoziții universale într-o amenajare, bazată pe emoții. Prin urmare, cheia succesului în folosirea stilului reprezintă exprimarea impecabilă a designerului.

Armonia

Acest cuvânt se referă la toate componentele care alcătuiesc amenajarea – culoare, materiale, forma, textura, structura. Toate aceste aspecte trebuie să creeze un tot unitar într-o locuință: obiectele de decor trebuie să se potrivească și să transmită o emoție estetică.

Simplitatea vizibilității

Sau mai bine zis “dezordinea organizată” – aici putem vorbi despre deschiderea către experimente cu texturi, decor neobișnuit, mobilier cu forme excentrice, textile și tapițerii. Îmbinarea acestora ar trebui să reflecte un pic de eleganță, de parcă marele Gatsby (din zilele noastre) ar locui într-un astfel de interior.

Explozie de culoare

În stilul Fusion eleganța înseamnă folosirea culorilor aprinse și tari: verde, roz, turquoise, roșu, galben sau portocaliu. Dar să nu uităm de armonia în combinarea acestor culori.

Decor cu print animalic

Așa cum stilul a apărut în Filipine, apropierea cu jungla i-a determinat pe creatorii stilului să utilizeze ca imprimeuri motive animalice și vegetale.

Textile bogate și prețioase

În interioarele Fusion textilele joacă un rol foarte important. Pernele cu imprimeuri vegetale și covoarele persane se potrivesc perfect într-o amenajare în acest stil.

Vă place stilul Fusion și vă doriți un proiect amenajat în acest stil, noi vă putem ajuta, contactează-ne aici.

Sursă poze: Pinterest

2 thoughts on “Stilul Fusion în designul interior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *