Stilul Loft în designul interior

Libertatea gândirii, libertatea ideologiei, libertatea în tot – așa este explimat interiorul unui apartament sau case în stil Loft. Loft – nu este doar un stil în design, dar reprezintă un stil de viață pe care îl aleg foarte puțini. Iar cei care sunt interesați să-l adapteze în viața lor trebuie să se documenteze și să studieze în detaliu acest stil.

Stilul Loft se deosebește de celelalte stiluri prin posibilitatea de a combina noul cu vechi, materiale brute și nefinisate cu materiale moderne și high-tech etc. Interiorul acestui stil conține atât pereți nefinisați de beton sau caramidă aparentă, pardoseală tip dușumea de lemn sau pur și simplu șapă de ciment, dar și cele mai mai noi tehnologii sau mobilier cu influențe clasice.

Cui i se potrivește stilul Loft?

Chiar dacă acest stil devine tot mai popular în fiecare an, nu toți își amenajează locuințele în acest stil. Acest lucru se datorează unicității, extravaganței și chiar confuziei de a combina cu gust obiecte contradictorii într-un singur interior. Cu toate acestea puteți amenaja casa în acest stil, dacă:

  • Trebuie să optimizați bugetul. Stilul Loft permite folosirea celor mai ieftine finisaje sau chiar să renunțați la ele;
  • Sunteți o persoană creativă. Un perete crăpat, prezența instalațiilor, o piesă de mobilier modernă – chiar dacă pare că nu au nici o legătură între ele, toate acestea crează o ambianță îndrăzneață;
  • Dețineți un apartament tip open-space cu ferestre mari și tavan înalt;
  • Sunteți reprezentantul generației tinere și moderne cu o gândire inovatoare și care dorește să locuiască în deplin confort;
  • Activați într-un domeniu creativ sau artistic – sunteți pictor, sculptor, fotograf, muzician etc, care ar putea folosi spațiul atât pentru locuit, dar și pentru activitatea profesională.

Particularitățile stilul Loft în designul interior

Este bine cunoscut faptul că acest stil a provenit în America. Inițial stilul Loft a fost folosit la amenajarea mansardelor, fabricilor abandonate și a depozitelor care au fost convertite în spații de locuit. În prezent, acest stil poate fi adaptat și spațiilor mici, dar fără a le aglomera.

Finisajele

Cu cât mai pușine cu atât mai bine. Tavanul ideal este să fie vopsit în alb, astfel oferă încăperii o atmosferă aerisită. Pereții pot fi lăsați nefinisați: din beton sau caramidă aparentă, cel mult pot fi vopsiți în culori uni. Pentru pardoseală puteți opta pentru un parchet cu finisaj brut, dușumea, șapă ipoxidică sau plăci de ceramică de dimensiuni mari în gri antracit.

Compartimentarea

Caracteristica principală a acestui stil este un plan deschis (open-space). Spațiul perfect înseamnă o camera mare, iar compartimentarea se va face cu ajutorul mobilierului și a decorului. Doar dormitorul și baia pot fi separate prin pereți și vor avea uși. Ferestrele trebuie să fie mari, iar tavanul înalt, pentru o luminozitate cât mai mare.

Mobilier

Nu există reguli exacte legate de alegerea pieselor de mobilier. Acestea pot fi diferite ca stil, culoare sau finisaj. Spațiul trebuie să fie foarte aerisit, de accea nu se exagerează cu obiecte sau decorațiuni. Acestea se vor folosi în primul rând pentru compartimentarea spațiului.

Decor și accesorii

Stilul Loft este foarte diferit de celelalte stiluri prin lipsa regulilor de a decora încăperea. Pe lângă picturi sau lămpi puteți întâlni graffiti pe pereți, postere sau chiar decor nonconformist – scaune atârnate de tavan. La ferestre de obicei se folosesc jaluzelele, draperiile nu se acceptă. Stilul Loft poate fi definit ca “democrație în toate formele sale!“

Vă place stilul Loft și vă doriți un proiect amenajat în acest stil, noi vă putem ajuta, contactează-ne aici.

Sursă poze: Pinterest & Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *