Cum amenajăm casa în stil Eclectic Boem

Stilul Eclectic Boem reprezintă un mix de stiluri și perioade care reflectă o combinație de culturi din regiunea istorică a Boemiei. Stilul este marcat prin utilizarea unei game bogate de culori și imprimeuri regăsite în piese de mobilier și decor. Echilibrul este creat prin pereți deschiși care reprezintă fundalul perfect pentru spenografia boemă. De aceea, persoanele care își amenajarează casa în acest stil își doresc un decor individual și irepetabil.

Există multe elemente care crează decorul boho, începând cu mobilier de vintage pictat până la felinarele marocane. Acest stil este o asimetrie armonioasă prin integrarea în amenajare a piesele de mobilier, lucrate manual, țesături florale și decorațiuni. Rezultatul îl reprezintă – un design original și personalizat pentru fiecare încăpere în parte.

Vreți să vă amenajați locuința în stil Eclectic Boem, atunci trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:

O paletă largă de culori. Fiți mai îndrăzneț prin folosirea unei game cromatice colorate. Stilul Eclectic Boem este cunoscut pentru nuanțe bogate, cum ar fi vișiniul profund, violetul închis, albastru intens, roz cald, verde smarald sau galben. Acest stil nu are o cromatică stabilită, culorile sunt alese în funcție de preferințele personale, de accea puteți fără vreo ezitare să vopsiți pereții în culori îndrăznețe sau să montați un tapet de accent. Nu uitați să adăugați accesorii colorate pentru a completa imaginea de ansablu și intensitatea vizuală.

Mixul de țesături. Decorul boem este inspirat din cultura Americii Latine, Africa și India. Pentru a crea aspectul vizual complex este nevoie de a folosi în decorul interiorului – țesături etnice. Adăugați perne în stil marocan aruncate pe pardoseală pentru a crea o zonă de relaxare neconvențională, combinați stofele și nu uitați să folosiți la geamuri draperii în mai multe straturi.

Varietatea de lumini.  Folosiți corpuri de iluminat decorative cu un iluminat special. Adăugați o veioza în stil marocan pe noptieră sau un lampadar retro cu un abajur din catifea, la care să adăugați becuri colorate pentru a putea schimba atmosfera. Frumusețea stilului se caracterizează prin juxtapunerea mai multor obiecte pentru a reda aerul boemic.

Mobilier personalizat. Folosiți piese de mobilier vintage cumpărate de la târguri de antichități sau recondiționați obiecte vechi prin vopsirea acestora în culori vii și aplicând diverse decoruri pe care le puteți găsi la magazine de Hobby.

Accesorii eclectice. Completați decorul cu accente neconvenționale. De exemplu, puneți un covor cu imprimeu de zebră în zona de living sau creați o consolă din valize retro Puteți agăța tablouri cu rame metalice și completați amenajarea cu oglinzi cu forme originale (formă de soare, geamuri etc). Nu uitați să diversificați ambianța cu accente de mozaic multicolor pentru a încorona decorul eclectic boem.

Sursă poze: Pinterest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *